Lastebiler

Norge

×

Volvo Trucks øker girskifthastigheten med inntil 30 %

Volvo Trucks’ intelligente og automatiske girkasse, I-Shift, er nå raskere enn noen gang. Den kjappe responsen gir en forbedret og sømløs kjøreopplevelse både for dieseldrevne og elektriske tunge lastebiler.
Volvo Trucks øker girskifthastigheten med inntil 30 %
Med inntil 30 prosent raskere girskift vil sjåfører garantert merke en veldig positiv forskjell i kjøreopplevesen.

Den betydelige forbedringen i kjørbarhet, som gjelder drivlinjer i alle utslippsklasser, er oppnådd gjennom at I-Shift-girkassen samhandler med motoren på en ny måte. Oppdateringen inkluderer en raskere aktivering av clutchen, noe som resulterer i kortere avbrudd i trekkraften. Den gjør også girskiftene mykere, for en mer harmonisk kjøreopplevelse.

– Raskere girskift gjør det mulig å optimalisere valg av gir mer effektivt. Og jo flere girskift veien og terrenget krever, jo mer vil sjåføren sette pris på forbedringene. Når man ved å bruke I-Shift kan oppnå inntil 30 prosent raskere girskift, vil sjåførene helt klart merke en positiv forskjell, sier Pär Bergstrand, Heavy Duty Transmission manager hos Volvo Trucks. 

De raske girskiftene oppnås gjennom flere nøkkelforbedringer. For det første gir oppdaterte sensorer nå data med høyere nøyaktighet til kontrollenheten, som har fått ny programvare og en raskere mikroprosessor for å oppnå mye raskere kalkuleringstider. For det andre gjør en ekstra skive i girkassebremsen at den reagerer raskere før et girskift, slik at det kan gjennomføres tidligere. Til slutt har man redusert luftvolumet i forskjellige aktiveringssystemer, for eksempel skiftegaflene, clutchen og girkassebremsen, for å oppnå et enda raskere girskift.

Da I-Shift ble introdusert i 2001 var det den første automatiske girkassen utformet for tunge lastebiler. Den kan jobbe med hele drivlinjen, siden girkassen er skreddersydd til motoren og komponentene i kjøretøyet allerede fra utviklingsfasen, noe som bidrar til lavere drivstofforbruk og derigjennom redusert miljøpåvirkning. Den øker sikkerheten og fører til andre viktige fordeler, som redusert støy, vibrasjoner og fysisk belastning for sjåføren.

De siste fremskrittene for å oppnå 30 prosent raskere girskift er også et vitnesbyrd om Volvos utrettelige og kontinuerlige arbeid på forbedringer for å gi en bedre helhetlig kjøreopplevelse.

– Med alle forbedringene og nye varianter over årene, har I-Shift hatt en enestående evne til å løse flere og flere oppgaver på effektive måter. Dette betyr ikke bare å levere høy ytelse og drivstoffeffektivitet, men også en uovertruffen kjørbarhet og komfort for sjåførene, kommenterer Pär Bergstrand.

I dag bygges alle tunge Volvo lastebiler med I-Shift som standard. Siden introduksjonen har mer enn én million lastebiler blitt solgt på verdensbasis med Volvos unike I-Shift-teknologi.

 

LINK til høyoppløselige bilder

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i mer enn 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 13 land over hele verden. I 2021 ble det levert omtrent 123 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.