Lastebiler

Volvo Trucks lanserer nye sikkerhetsfunksjoner for krevende kjøring

Volvo Trucks introduserer en rekke nye funksjoner som forbedrer sikkerhet og kjørbarhet ved å hjelpe med finmanøvrering i trange områder og på humpete eller glatte veier, for eksempel på anleggsplasser.
Volvo Trucks lanserer nye sikkerhetsfunksjoner for krevende kjøring
De nye funksjonene er designet hver for seg for å gi sjåføren større kontroll og gjøre manøvreringen enklere.

– Takket være flere smarte oppdateringer i I-Shift-girkassen har vi klart å gjøre tilgjengelig en rekke nye funksjoner som forbedrer kjørbarhet, sikkerhet og komfort. De er designet hver for seg for å gi sjåføren større kontroll og gjøre manøvreringen enklere, sier Pär Bergstrand, leder for tunge drivlinjer hos Volvo Trucks.

Nye funksjoner gir større presisjon og sikkerhet når forholdene er utfordrende

Terrain Brake er en ny, unik løsning for kjøring i lav hastighet over humpete og ujevnt underlag og gjør det enklere og sikrere å manøvrere lastebilen.

Vanligvis, hvis en sjåfør stopper med ett hjul på en forhøyning, som en stor stein eller en fortauskant, kan lastebilen rulle ned før sjåføren rekker å bremse, noe som gjør det vanskelig å holde full kontroll over kjøretøyet. Den nye funksjonen Terrain Brake slår inn bremsene så snart sjåføren slipper gasspedalen. Lastebilen holder posisjonen uten å rulle, noe som gjør det mulig med små bevegelser og stor presisjon.

– Terrain Brake er ideell for terrengkjøring som anleggsplasser, gruver og ujevne veier, men den kan også være nyttig ved manøvrering i byer og kjøring over fartshumper og fortauskanter. Uansett situasjonen vil det gi sjåføren mye større smidighet og kontroll og gjøre jobben sikrere og lettere, fortsetter Pär Bergstrand.

Change Direction er en annen løsning som gjør det enklere å manøvrere lastebilen i lave hastigheter. Situasjoner som å snu på trange steder eller å rygge inntil en lasterampe krever vanligvis korte, skarpe bevegelser hvor sjåføren bytter mellom bremse- og gasspedalene. Nå kan sjåføren sette bilen i revers mens den fortsatt triller fremover uten å bruke bremsen. Den nye funksjonen vil automatisk stoppe kjøretøyet for så å bevege seg bakover mens sjåføren bare holder gasspedalen. For å kjøre forover igjen er det bare å skifte gir uten å løfte gasspedalen.

Active Grip Control er en funksjon som betydelig forbedrer stabiliteten og akselerasjonen ved glatte forhold. Hvis lastebilen skulle begynne å skli vil flere sensorer gjøre at kjøretøyets kontrollsystemer kan reagere på veioverflaten på en intelligent måte for å hjelpe sjåføren holde seg på veien. Den nye funksjonen er også utformet for å redusere risikoen for saksing og overstyring når man kjører uten last.

Volvo Trucks har også oppdatert cruisekontrollen, slik at den kan brukes i hastigheter ned til og med 4 km/t, eller 2 km/t hvis den brukes med en girkasse som har krabbegir.

– Jeg er veldig stolt over at vi har klart å utvikle så mange nyttige funksjoner som ikke bare forbedrer kjøring på anleggsplasser, men også er til hjelp i mange andre situasjoner, som tømmertransport og kjøring i byer, konkluderer Pär Bergstrand.

 

Tilgjengelighet:

  • Terrain Brake er tilvalg på Volvo lastebiler som også har drift på forhjulene.
  • Change Direction er tilvalg på alle Volvo FH, FM og FMX.
  • Active Grip Control er standard på alle Volvo tunge lastebiler med elektrisk drivlinje og, med noen få unntak, på alle tunge lastebiler med Euro 6-motor.
  • Den oppdaterte cruisekontrollen er standard på alle tunge Volvo lastebiler.

 

LINK til høyoppløselige bilder

LINK til video om de nye funksjonene

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.