Lastebiler

Volvo Trucks forbedrer kjørbarhet og effektivitet på sine kompakte lastebiler

Volvo FL og FE, som oftest blir brukt til distribusjon i byer og tettbygde strøk, har fått nye, oppdaterte girkasser som tilbyr forbedret effektivitet og smidigere kjøring.
Volvo Trucks forbedrer kjørbarhet og effektivitet på sine kompakte lastebiler
For å forbedre og optimalisere kjøringen har både Volvo FL og FE fått forskjellige kjøremoduser: economy, performance og off-road.

Volvo FL er et lite og kvikt medlem av Volvo Trucks-familien, og med den helt nye 8-trinns fullautomatiske girkassen (to trinn mer enn den tidligere modellen) bidrar den til drivstoffbesparelser på inntil 4 prosent.

– Med den nye girkassen kan vi tilby full kapasitet på kraftuttaket når bilen står i ro, noe som gjør den mer allsidig og perfekt som dumper, til brøyteberedskap og mange liknende arbeidsoppgaver, sier Kenneth Ackerberg, produktsjef for Volvo FL og FE.

Samtidig har den større Volvo FE nå den samme oppdaterte I-Shift-girkassen som brukes i Volvo Trucks’ tyngre modeller, noe som gjør girskiftene inntil 30 prosent raskere.

En betydelig forbedring i kjørbarhet oppnås gjennom den nye måten I-Shift-girkassen samhandler med motoren. Oppdateringen inkluderer raskere aktivering av clutchen, noe som resulterer i kortere avbrudd i dreiemomentet. Den gjør også giringen smidigere og gir en mer harmonisk kjøreopplevelse.

– Raskere giring gjør det mulig å optimalisere girvalgene mer effektivt. Når man kjører i byer med mange start og stopp fører det til mange girskift, så forbedringen vil være veldig merkbar og verdsatt av sjåføren, fortsetter Kenneth Ackerberg.

Tre forskjellige kjøremoduser for optimalisert kjøring

For å forbedre og optimalisere kjøringen av både Volvo FL og FE har de tre forskjellige moduser: economy, performance og off-road. Hver modus kan velges ved å trykke en bryter på dashboardet og presenteres på instrumentpanelet.

– For å gjøre det så lett som mulig å spare drivstoff starter lastebilen alltid i eco-modus, som inkluderer rulleprogrammet I-roll. Performance-modusen er likevel lett tilgjengelig med et enkelt klikk. Vi har også lagt til en off-road-modus, siden disse lastebilene også kan brukes til lette anleggsoppdrag, konkluderer Kenneth Ackerberg.

Off-road-modusen gir forbedret ytelse i lave hastigheter under krevende forhold, noe som gir bedre kontroll og en mer stressfri opplevelse på dårlige veier.

 

LINK til høyoppløselige bilder.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.