Lastebiler

Nytt sikkerhetssystem for å beskytte syklister og fotgjengere

Volvo Trucks introduserer et nytt sikkerhetssystem for å oppdage andre trafikanter som kommer inn i blindsoner på begge sider av lastebilen.
Nytt sikkerhetssystem for å beskytte syklister og fotgjengere
Det nye sikkerhetssystemet bruker en dobbel radar på hver side av lastebilen som oppdager når andre trafikanter kommer inn i blindsonene.

I travle trafikksituasjoner er det vanskelig selv for de mest erfarne sjåfører å ha kontroll på alt rundt lastebilen. For å unngå stressende situasjoner for sjåføren tilbyr Volvo Trucks nå sitt nye sikkerhetssystem. Ved å bruke en dobbel radar på hver side av lastebilen oppdager systemet når andre trafikanter, for eksempel syklister, kommer inn i risikoområdet.

– En ulykke kan skje på brøkdelen av et sekund. Vår omfattende forskning på ulykker er basert på studier av situasjoner fra virkeligheten, og dette nye sikkerhetssystemet hjelper sjåføren unngå potensielle kollisjoner, sier Anne Wrige Bergling, Direktør for trafikk- og produktsikkerhet i Volvo Trucks.

Når noen er i blindsonene informerer sidekollisjonsvarslingssystemet sjåføren via et rødt lys i speilet på siden det gjelder. Hvis sjåføren indikerer et filskifte ved å bruke blinklyset vil det røde lyse starte blinke samtidig som en varslingslyd kommer fra siden der kollisjonsfaren er. Føreren blir varslet og kan bremse lastebilen, slik at for eksempel en syklist slipper forbi.

– Hos Volvo Trucks er vår langsiktige visjon null ulykker, og sikkerhet er i sentrum av alt vi gjør. Dette nye systemet er ett eksempel på våre anstrengelser for å oppnå disse målene, konkluderer Anna Wrige.

Det nye systemet blir tilgjengelig globalt på Volvo FH, FM og FMX med diesel, LNG og elektriske drivlinjer fra september i år. Volvo FL og FE får det nye sikkerhetssystemet i 2023.

 

LINK til høyoppløselige bilder

LINK til video om sidekollisjonsvarslingssystemet (Side Collision Avoidance Support)

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.