Lastebiler

Volvo Trucks presenterer veien til null utslipp og null ulykker på IAA

Volvo Trucks demonstrerer sin sterke posisjon innen elektromobilitet på IAA Transportation, verdens viktigste messe for mobilitet, transport og logistikk. Selskapet presenterer også nye sikkerhetsløsninger og den siste teknologien for å avkarbonisere transport.
Volvo Trucks’ elektriske modellutvalg er det bredeste i bransjen, med tre tunge lastebilmodeller klare for ordre i Europa.

Hovedtemaet for Volvo Trucks på IAA Transportation for Commercial Vehicles, som finner sted 20. til 24. september 2022 i Hannover, er «Mot Null» – null utslipp og null ulykker.

Volvo Trucks viser frem sitt utvalg elektriske lastebiler – det bredeste i bransjen – med tre tunge og to medium tunge lastebilmodeller som alle er tilgjengelige for ordre i Europa. Selskapet viser også sitt tilbud av tjenester for elektriske lastebiler, slik som rekkevidde- og ruteplanlegging, ladeløsninger og finansiering. Videre demonstrerer Volvo andre drivlinjeløsninger som lar transportselskaper gjøre store steg mot null utslipp.

– Sammen med kundene våre og deres kunder igjen er vi på en reise mot null utslipp. Vi ser fram til å vise våre flotte lastebiler og tjenester som lar transportørene redusere CO2-utslipp samtidig som de driver en konkurransedyktig virksomhet. Uansett hvilken drivlinje – elektrisk, biogass eller konvensjonell dieseldrevet lastebil – tilbyr vi løsninger for økt energieffektivitet og et redusert klimafotavtrykk, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Innen sikkerhetsområdet viser Volvo Trucks blant annet fram sitt nye sikkerhetssystem som hjelper med å beskytte fotgjengere og syklister. Systemet involverer en dobbel radar på hver side av lastebilen i tillegg til kamera-støttede funksjoner.

Volvo Trucks har flere lastebiler tilgjengelig for prøvekjøring utenfor messeområdet, som Volvo FL Electric og Volvo FE Electric. I tillegg vises andre lastebiler, som Volvo FH med I-Save, Volvo FM LNG og Volvo FH16 for de tyngste transportoppdragene, også på messeområdet utendørs.

 

 

Pressekonferanse og intervjumuligheter

Volvo Trucks stand, Hall 21, stand A35

Når: Mandag 19. september fra klokken 11.50

 

Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks, og Jessica Sandström, senior visepresident for global produktutvikling, er tilgjengelig for intervjuer 19. september. Hvis du har ytterligere intervjuforespørsler til andre representanter for Volvo Trucks, vennligst kontakt Volvos mediarepresentanter på standen.

 

LINK til høyoppløselige bilder.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.