Lastebiler

Volvo Trucks lanserer flere elektriske lastebiler

Volvo Trucks fortsetter å utvide modellutvalget med lanseringen av flere nye elektriske lastebiler, noe som gjør det mulig å kjøre elektrisk på enda flere transportruter i byer og i regional transport. Tillegget av jevnlastebiler* styrker Volvos posisjon som ledende innen elektrisk lastebiltransport ytterligere.
Volvo launches more electric trucks
Volvos nye elektriske jevnlastebiler kan håndtere et vidt spenn av transportoppdrag med null eksosutslipp og mindre støy.

Volvo Trucks produserer allerede det mest komplette utvalget av elektriske lastebiler og utvider nå tilbudet ved å introdusere jevnlastversjoner av de tunge elektriske lastebilene, Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX. Dette gjør det enda enklere for transportselskaper å tilpasse elektriske kjøretøyer til bynære og regionale områder.

Takket være et utall valgmuligheter på batteri, førerhus og chassis kan de nye, tunge jevnlastebilene utrustes med elektriske påbygg til et vidt spenn av spesialiserte transportoppdrag, inkludert godsdistribusjon, avfallshåndtering og anleggsarbeid. Produksjonen av de nye variantene starter i første kvartal i 2023.

– Med disse nye, elektriske lastebilene gjør vi det enklere enn noen gang for kundene å gå over til elektrisk, og for byer til å skifte til nullutslippskjøretøy for nær sagt alle transportflyter. Våre kunder kan få disse lastebilene spesialtilpasset til sin spesifikke virksomhet, for å kutte utslipp og samtidig få samme funksjonalitet som diesellastebilen de bruker i dag, forklarer Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

 

Elektriske lastebiler – mer attraktive både for sjåfører og byer

Diesellastebiler med tung last er et vanlig syn i mange byer. Nå er det mulig å bruke elektriske lastebiler til disse oppdragene i stedet. I tillegg til å ikke produsere noen eksosutslipp gir elektriske lastebiler et bedre arbeidsmiljø for sjåførene siden de er stillegående – noe som også bidrar til en mer levelig by for innbyggerne.

 

Forbedret fleksibilitet for kundene

De nye jevnlastebilene har en batterikapasitet på mellom 180 og 540 kWh. Antallet batterier lastebilen utrustes med gir stor grad av fleksibilitet og et vidt spenn av mulige bruksområder.

– Disse lastebilene kan håndtere all slags transport, fra lett til tung. Kundene kan velge akkurat den batterikapasiteten de trenger til sine oppdrag, og ved å ikke ha flere batterier enn man trenger kan lastekapasiteten økes. Med andre ord har vi den optimale og mest kostnadseffektive elektriske transportløsningen, uavhengig av hva oppgaven er, sier Roger Alm.

Volvo Trucks er den eneste lastebilprodusenten på verdensbasis som har et komplett modellutvalg av elektriske lastebiler i serieproduksjon allerede i dag. Selskapet har målsetning om at halvparten av det globale lastebilsalget skal være elektrisk senest innen 2030.

 

* Lastebiler med ett enkelt stivt chassis og påbygg som kraner, renovasjonskomprimatorer og sementblandere.

 

 

Volvo FH, FM og FMX Electric jevnlastebiler kan utrustes som følger:

 

Klare for salg i desember 2022, produksjon starter i mars 2023:

Drivlinje: 490 kW

Drivenhet: 3 elektriske motorer

Batteri: 450–540 kWh, 5–6 batterier

Førerhus: Langt førerhus, Globetrotter og Globetrotter XL

Akselavstand: 4300–6700

Akselkonfigurasjon: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2 og 8×4

Kraftuttak: Elektrisk, girkasse og elektromekanisk

 

Klare for salg i februar, produksjon starter i mai 2023:

Drivlinje: 330 kW

Drivenhet: 2 elektriske motorer

Batteri: 360 kWh, 4 batterier

Førerhus: Kort førerhus

Akselavstand: 3900–6700

 

Klare for salg i juni, produksjon starter i september 2023:

Batteri: 180–270 kWh, 2–3 batterier

 

LINK til høyoppløselige bilder.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2300 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2022 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.