Lastebiler

Norge

×

Italiensk transportør kjøper 1000 Volvo-lastebiler med den nyeste drivstoffbesparende teknologien

Det italienske transport- og logistikkselskapet Lannutti Group har bestilt 1000 nye Volvo FH-lastebiler med den nyeste drivstoffbesparende teknologien, I-Save. Selskapet anslår at de vil redusere drivstofforbruket opptil 10 prosent, samt redusere CO2-utslipp.
Italiensk transportør kjøper 1000 Volvo-lastebiler med den nyeste drivstoffbesparende teknologien

 

Lannutti Group har virksomhet i åtte europeiske land med en flåte på 1800 lastebiler. Beslutningen om å investere i 1000 nye Volvo FH-lastebiler ble tatt etter en omfattende og årelang drivstofftest, der den nye Volvo FH utstyrt med I-Save ble sammenlignet med andre lastebiler i en blandet flåte. Resultatet var en reduksjon av drivstofforbruk på 10 prosent sammenlignet med en tilsvarende standard lastebil.*

– Prinsippet når vi fornyer flåten i Lannutti Group er å prioritere lavutslippsbiler. Bortsett fra pålitelighet, er den viktigste faktoren for oss å holde vekten på lastebilen så lav som mulig for å tillate høy nyttelast og holde drivstofforbruket på et minimum. Etter den positive testperioden bestemte vi oss for at alle nye Volvo-lastebiler skulle være I-Save lastebiler, sier Valter Lannutti, administrerende direktør i Lannutti Group.

I-Save-versjonen av Volvo FH kombinerer en ekstra drivstoffeffektiv motor med drivstoffbesparende funksjoner, som reduserer drivstofforbruket i langdrift – uten at det går ut over kjørbarheten. De er også utstyrt med ekstra sikkerhetsfunksjoner, som for eksempel feltskifteassistent og sjåførassistentsystemer, som hjelper til med å unngå ulykker.

– Vi går ikke på akkord med sikkerheten. Det er viktig å tilby sjåførene våre en trygg og komfortabel arbeidsplass, og det er også en måte å bidra til å sikre våre leveranser. Heldigvis er de fleste trafikkuhell mindre alvorlig. Likevel trenger lastebilene reparasjoner, og det er kostbart når en lastebil er ute av drift. Alt i alt tror jeg at de ekstra sikkerhetssystemene er en god investering, sier Valter Lannutti.

Bestillingen på 1000 Volvo FH med I-Save vil bli levert til Lannutti i løpet av 2021 og 2022.

– Vi har et langt og tillitsfullt forretningssamarbeid med Lannutti Group, og jeg er veldig stolt over at de setter sin lit til Volvo og at de bekrefter den enestående drivstoffytelsen vår I-Save teknologi leverer. Dette er like viktig for klimaet som for våre kunder, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

 

Fakta
Hver funksjon i I-Save er designet for å redusere drivstoffkostnadene.

Inkludert i Volvo FH med I-Save:

  • D13TC (Turbo Compound) 460 hk (2600 Nm) eller 500 hk (2800 Nm) motor
  • Svært drivstoffeffektive bakaksler
  • Tomgangsavstenging
  • I-Cruise med I-Roll, som justerer hastigheten for å holde drivstofforbruket nede
  • Servostyringspumpe med variabelt slagvolum
  • Oppdatert I-See
  • Oppdatert I-Shift med optimalisert programvare for langtransport

 

* Sammenlignet med standard Volvo FH med Euro VI Step-C motor.

 

Last ned bilder med høy oppløsning.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2300 servicepunkter i mer enn 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 13 land over hele verden. I 2020 ble det levert omtrent 94 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.