Lastebiler

Norge

×

Volvo Trucks-fabrikkene starter opp igjen

| Under 1 min | Under 1 min
Fabrikkene til Volvo Trucks i Sverige og Belgia, som har vært stengt siden midten av mars, starter nå opp igjen. – Vi åpner opp i takt med utviklingen i markedet, sier Bjørn Inge Haugan, kommunikasjons- og markedsdirektør i Volvo Norge AS.
Volvo Trucks-fabrikkene starter opp igjen
Nå drar produksjonene i gang igjen i Tuve og Umeå, i takt med markedet.

Det er flere drivere som vil komme til å styre takten på hvor raskt fabrikkene vil komme opp i normal drift. Ordrebok, tilgjengelighet på deler og lokale reguleringer knyttet til sosial distanse for å hindre spredning av Korona-viruset, er viktige faktorer som spiller inn.

- I løpet av den tiden vi har hatt denne Korona-situasjonen, har vi greid å holde alle våre verksted opp og i normal drift i hele verden, og også i Norge, sier Haugan. Fabrikkene derimot, opplevde utfordringer i leveransekjeden, noe som førte til at vi måtte stanse produksjonen.

Volvo Trucks vil fortsatt ha fokus på å sikre leveranser og deletilgjengelighet for sine verksted i Norge, slik at de til enhver tid er i stand til å opprettholde kapasitet til å reparerer biler som kommer inn på verkstedene.

- For uten omstrukturering av våre bemanningsplaner for å sikre smittevern for våre ansatte, har vi hatt tilnærmet full drift på våre verksteder i hele denne perioden, og normal deltilgang.

- Lastebilsjåfører, mekanikere og transportselskap har gjort en heroisk jobb under denne krisen, og det er vår jobb å sikre at de til enhver tid får den bistanden de trenger for å holde kjøretøyene i drift, avslutter Haugan.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn-Inge Haugan
Direktør kommunikasjon, salg og marked 
E-post: bjorn-inge.haugan@volvo.com
Tlf: +47 97 97 79 97

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2100 servicepunkter i mer enn 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 14 land over hele verden. I 2019 ble det solgt ca. 131 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo Trucks gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.