Lastebiler

Norge

×

Volvo Trucks stenger fabrikkene midlertidig

Som en følge av anbefalinger fra lokale myndigheter og fare for spredning av Covid-19-viruset, har Volvo Group besluttet å midlertidig stenge ned fabrikkene som produserer Volvo Trucks og Renault Trucks.
Fabrikken til Volvo Trucks

- Volvo Trucks stengte ned fabrikken i Gent den 17. mars og førstkommende mandag stopper produksjonen i Gøteborg, sier Bjørn Inge Haugan, kommunikasjonsdirektør i Volvo Norge. I første omgang stenger vi ned fabrikkene med en plan om å åpne igjen den 6. april, men dette avhenger selvfølgelig av situasjonen vi da står i.

Tilsvarende er blitt gjort for fabrikkene til Renault Trucks i Frankrike. Også her har det blitt stengt ned midlertidig og i første omgang for de neste 14 dagene.

Opprettholder normal verksted-drift og livsviktig beredskap

- Vi holder alle våre verksteder åpne som vanlig, og foreløpig er det fortsatt godt belegg i den delen av virksomheten, sier Haugan. Det er ikke registrert store utfordringer rundt deleleveranse, og vi gjør nå det vi kan for å sikre at denne delen av verdikjeden fungere som den skal.

Som en del av en transportbransjen og samfunnskritiske funksjoner, har Volvo Norge og deres forhandlere beredskapsplaner for å sikre at de til enhver tid kan bistå og reparere samfunnskritiske kjøretøy, i henhold til de forventinger myndighetene har til bransjen.

- Vi ønsker å hylle alle de innenfor transportnæringen, mekanikere og sjåfører som i disse dager jobber og står på for at samfunnet, i den kritiske situasjonen vi nå er inne i, sikrer leveranser av mat, medisiner og ikke minst renovasjon. Sammen med landets helsearbeidere og andre livsviktige arbeidsgrupper, gjør de en formidabel jobb.

Volvo Norge opprettholder også tiltakene som er iverksatt på verkstedene i forhold til smittevern ovenfor våre egne ansatte og kunder.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn-Inge Haugan
PR- og kommunikasjonsdirektør, Volvo Norge AS
E-post: bjorn-inge.haugan@volvo.com
Tlf: +47 97 97 79 97

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2100 servicepunkter i mer enn 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 14 land over hele verden. I 2019 ble det solgt ca. 131 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo Trucks gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.