Lastebiler

Norge

×

Volvo lanserer fire nye lastebiler ved å stable dem oppå hverandre i en spektakulær film – med den administrerende direktøren øverst

Volvo Trucks' nyeste lanseringsfilm har nådd nye høyder. For å demonstrere kraften og styrken til de fire nye lastebilene bygde Volvo et kolossalt 15 meter høyt, 58 tonn tungt lastebiltårn ved å stable de fire nye lastebilene oppå hverandre. I tillegg til det plasserte de administrerende direktør Roger Alm på toppen.
Lastebiltårn

I lastebilbransjen er det å lansere én lastebil et stort prosjekt. Men å lansere fire samtidig er nesten uhørt. Da Volvo Trucks bestemte seg for å fornye hele serien med tunge lastebiler, gikk de for en annen tilnærming.

Den uvanlige filmen foregår om natten og starter med å vise lastebiltårnet som en enorm monolitt som gløder i det fjerne. Etter hvert som vi kommer nærmere, ser vi ulver i forgrunnen og får et glimt av en kvinnelig sjåfør. Når filmen når høydepunktet, med røyk- og lyseffekter, ser vi at mannen som står på toppen av lastebiltårnet faktisk er administrerende direktør for Volvo Trucks, Roger Alm.

Se «Volvo Trucks – The Tower feat. Roger Alm»

Filmen lanseres én dag før den offisielle lanseringen av den nye serien med tunge lastebiler i Europa. Serien omfatter Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM og Volvo FMX. De fire lastebilene representerer omtrent to tredjedeler av Volvo Trucks' leveranser.

– Dette er vår største lansering noensinne på Volvo Trucks. Lastebilene vil ha en enorm innvirkning på kundenes lønnsomhet og evne til å konkurrere både for oppdrag og de beste sjåførene. Jeg er vant til det meste, men for meg var det definitivt en uvanlig dag på jobben å filme på lastebiltårnet. Og la oss bare si at jeg har en viss respekt for høyder. Jeg er en jordnær fyr, sa Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

Filmen ble innspilt i slutten av 2019 på et testområde utenfor Volvos hjemby Gøteborg i Sverige. Både lastebiltårnet og størsteparten av de visuelle effektene er ekte, inkludert røyk og lys, noe en bakomfilm viser.

– Det tok omtrent en måned å designe og bygge tårnet og sørge for at det var trygt å kjøre. I hovedsak ble dette muliggjort takket være den solide anleggsbilen, Volvo FMX, og den nye 38-tonns boggien som kunne bære vekten til de andre. Men det krevde også en jevn hastighet og jevn kurs, oppnådd av Volvo Dynamic Steering-teknologien og en dyktig lastebilsjåfør, sa Markus Wikström, ingeniør hos Volvo Trucks og en del av ingeniørteamet bak tårnet.

Se The Tower - bak kulissene.

Image Gallery: Bilder i lav og høy oppløsning

For mer informasjon, besøk Volvo Trucks' nettsted og sosiale medier:

www.volvotrucks.no 
www.facebook.com/VolvoTrucksNO/
www.instagram.com/volvotrucksno/ 
www.youtube.com/VolvoTrucksNorge

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn-Inge Haugan
Direktør kommunikasjon, salg og marked 
E-post: bjorn-inge.haugan@volvo.com
Tlf: +47 97 97 79 97

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2100 servicepunkter i mer enn 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 14 land over hele verden. I 2019 ble det solgt ca. 131 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo Trucks gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.