Lastebiler

Norge

×

Funksjonen er beregnet til bruk på større veier utenfor byene og slås på med hastigheter over 60 km/t, med mindre det adaptive cruisekontroll systemet er i bruk. På samme måte som kollisionsvarselsystemets andre funksjoner, bruker Avstandsvarsling en kombinasjon av kamera- og radarteknologi for å beregne avstanden og identifisere objekter på veien.

"Ved å kontinuerlig forbedre aktive sikkerhetssystemer i våre lastebiler, gir vi sjåfører bedre måter å redusere risikoen de og andre trafikanter blir utsatt for. Avstandsvarsling er et av mange eksempler på hvordan teknologi kan bidra til å gjøre gode sjåfører enda bedre. "

"For transportselskaper, gir investering i sikkerhet ikke bare mening i forhold til å beskytte mennesker, men også for å spare penger. Lavere forsikrings- og reparasjonskostnader og mindre uplanlagt nedetid er noen av argumentene. I tillegg er en trygg kjørestil generelt drivstoffeffektiv. Kombinasjonen av godt trente, sikkerhetsbevisste sjåfører og sikrere lastebiler gir nytte for alle," sier Carl Johan Almqvist.

Fakta

  • Avstandsvarsling er tilgjengelig på Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM og Volvo FMX produsert fra uke 23, 2018. Lastebilene må også være utstyrt med Volvo Trucks sitt kollisjonsvarslingsystem.
  • Avstandsvarsling er designet for å gjøre det lettere for lastebilsjåfører å holde en tryggere avstand til kjøretøyet foran.
  • Hvis det oppdages at kjøretøyene er tettere sammen enn det valgte tidsrommet på 1,5 til 3,5 sekunder, vises et rødt lys i frontruten. Hvis sjåføren ikke senker farten, aktiveres kollisionsvarselsystemet og det avgis lyd- og visuelle signaler med økende intensitet. Etter dette brukes den avanserte nødbremsen.
  • Volvo Trucks Kollisjonsvarsel med full autobrems er tilgjengelig i Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE og Volvo FL modellene.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan
PR- og kommunikasjonsdirektør, Volvo Norge AS
E-post: bjorn-inge.haugan@volvo.com 
Tlf: +47 97 97 79 97

Film på Youtube
Høyoppløselige bilder - Avstandsvarsling fra Volvo Trucks

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av 2100 forhandlere og verksteder i mer enn 130 land. Volvolastebiler monteres i 15 land over hele verden. I 2018 ble det solgt mer enn 127 000 Volvolastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo Trucks gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.