Lastebiler

Norge

×

Populær modell blir igjen tilgjengelig i Norge: Volvo Globetrotter XXL lanseres

Volvo lanserer nå det ekstra store Globetrotter XXL førerhuset som første gang ble tatt frem for Australia i 2008. Dette ble tilgjengelig på Volvo FH i 2009 og det ble totalt levert 159 FH med XXL – førerhus i FH Classic-serien i Norge den gangen. Nå lanseres dagens Volvo FH-modell med det spesielle førerhuset.
Utsiden av Volvo FH med XXL-førerhus. Foto.
Volvo Trucks kan igjen tilby et ekstra stort førerhus – Volvo Globetrotter XXL introduseres.

Da Volvo i 2008 lanserte det ekstra store XXL-førerhuset på FH Classic, vakte det stor interesse langt utenfor det markedet den var tiltenkt – nemlig Australia. Norge hadde nettopp fått igjennom lengre vogntoglengder og dermed kunne dette førerhuset benyttes av mange norske transportører. Totalt ble det levert 159 nye Volvo FH med det spesielle førerhuset.

Helt fra introduksjonen av nye FH, som ble lansert i 2012, har lastebilinteresserte i Norge spurt om når Volvo igjen skulle komme med et ekstra langt førerhus. Det har vært spekulasjoner på sosiale medier og nå kommer det lange førerhuset. Også utenfor Norge ble det i forrige gang levert lastebiler med ekstra langt førerhus, ikke minst til danske spesialtransportører som fraktet vindmøllevinger – de kjørte uansett på dispensasjon fra EUs lengdebestemmelser og så verdien av et ekstra stort førerhus.

Den nye XXL-versjonen av FH-førerhuset er laget for å gi langtransportsjåfører et andre hjem når de er ute på oppdrag. Forskjellen er virkelig stor: Førerhuset er hele 600 liter større enn det allerede romslige FH-førerhuset, slik at sjåføren har mye mer plass å leve i. Det har også en større køye og massevis av ekstra oppbevaringsplass lett tilgjengelig.

Oppfyller Volvos strenge sikkerhetskrav

For å skape det nye førerhuset ble bakveggen i Volvo Trucks’ FH-førerhus flyttet 25 cm bakover og forsterket med ekstra C-stolper. Resultatet er et mye lengre førerhus som selvsagt også er sterkt nok til å oppfylle Volvo Trucks’ strenge krav til sikkerhet. Krav som er strengere enn EUs krav.

For å sikre at sjåføren får en god natts søvn, har XXL-førerhuset en av de største køyene i bransjen. Køyen er 13 cm lengre og 25 cm bredere enn køyen i det vanlige FH-førerhuset, noe som gir sjåføren massevis av ekstra frihøyde og plass til å strekke seg. Den nye madrassen er også utviklet med S-Touch-teknologi, som innebærer at det er plassert en polyeterskumpute på hver enkelt fjær.

Produksjonen starter før sommeren i år.

 

Les mer om førerhuset for Volvo FH 

Les mer om førerhuset for Volvo FH16

Last ned høyoppløselige bilder

For mer informasjon, kontakt:
Bjørn Inge Haugan
PR- og kommunikasjonsdirektør, Volvo Norge AS
E-post: bjorn-inge.haugan@volvo.com
Tlf: +47 97 97 79 97Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av 2100 forhandlere og verksteder i mer enn 123 land. Volvo-lastebiler monteres i 15 land over hele verden. I 2018 ble det solgt mer enn 127 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer og transmisjoner for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.