Lastebiler

Norge

×

Nye Volvo FH med I-Save reduserer drivstoffkostnadene med opptil 7 %

Volvo Trucks lanserer nå Volvo FH med I-Save, en løsning for drivstoffeffektivitet i toppklasse. Ved å kombinere den nye D13TC-motoren med oppdaterte drivstoffbesparende funksjoner kan denne nye løsningen redusere drivstoffkostnadene med opptil syv prosent ved langtransport, uten at det går utover kjørbarheten.
Nye Volvo FH med I-Save
Den nye Volvo FH med I-Save er skreddersydd for krevende langtransport og er Volvo Trucks' mest drivstoffeffektive lastebil noensinne. Ved å kombinere den nye D13TC-motoren med oppdaterte drivstoffbesparende funksjoner kan drivstoffkostnadene reduseres med opptil syv prosent.

Etterspørselen etter transport som dekker hele Europa, øker, og lastebiler legger bak seg stadig lengre avstander. Samtidig presses transportselskapenes lønnsomhet på grunn av stigende dieselpriser.

«Volvo FH med I-Save er vår løsning på denne utfordringen. Vi har kombinert vår nyeste teknologi i en komplett løsning som bidrar til å redusere drivstofforbruket betydelig ved langtransport. Og dette uten å gå på bekostning av kjørbarheten», sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Selve kjernen i Volvo FH med I-Save er den nye, avanserte D13TC-motoren, Volvo Trucks' mest drivstoffeffektive motor til langtransport noensinne. Den har patenterte stempler som er bølgeformede innvendig, noe som forbedrer forbrenningen og øker effektiviteten ved at varme og energi ledes inn mot midten av sylinderne. Overflødig energi i eksosen blir brukt på nytt til å drive motoren ved hjelp av en ekstra turbin i eksosstrømmen kalt Turbo Compound-enheten.

D13TC-motoren produserer opptil 300 Nm ekstra dreiemoment. Det betyr at du trenger mindre akselerasjon og drivstoff for å holde jevn fart på motorveien. Det er den ideelle løsningen for langtransportkunder.

Andre funksjoner i I-Save inkluderer nye drivstoffeffektive bakaksler, et oppdatert kartbasert I-See-system som analyserer og tilpasser seg kommende stigninger og omfatter programvare for girskifte som er optimalisert for langtransport. Samlet sett kan alle disse produktene og tjenestene redusere drivstoffkostnadene med opptil syv prosent sammenlignet med en D13 Euro 6 trinn D-motor*.

«Vi har tilpasset alle sider ved I-Save til langtransportselskaper, særlig dem som vanligvis kjører mer enn 120 000 km i året», sier Mats Franzén, strategidirektør for drivlinjer hos Volvo Trucks. «Jo lengre de kjører, dess mer kan de potensielt spare. Det er en kraftig motor som gir en svært drivstoffeffektiv og jevn kjøreopplevelse.»

Volvo FH med I-Save vil være tilgjengelig for bestilling fra 11. mars 2019 på europeiske markeder.

*D13TC Euro 6 trinn D med drivstoffpakke for langtransport (I-Save) sammenlignet med D13 eSCR Euro 6 trinn D uten drivstoffpakke for langtransport. Den reelle drivstofføkonomien vil variere avhengig av mange faktorer, for eksempel bruk av konstantfartholder, faktisk topografi, sjåførens erfaring og værforhold.

Fakta

Alle funksjonene i I-Save er utviklet med tanke på å redusere drivstoffkostnadene.

Inkludert i Volvo FH med I-Save:

  • D13TC (Turbo Compound)-motor på 460 hk (2600 Nm) eller 500 hk (2800 Nm)
  • Nye, svært drivstoffeffektive bakaksler
  • Motorstopp ved tomgang
  • I-Cruise med I-Roll, som regulerer hastigheten for å holde drivstofforbruket nede
  • Servostyringspumpe med variabelt slagvolum
  • Oppdatert I-See
  • Oppdatert I-Shift med programvare som er optimalisert for langtransport

For mer informasjon, kontakt:
Bjørn Inge Haugan
PR- og kommunikasjonsdirektør, Volvo Norge AS
E-post: bjorn-inge.haugan@volvo.com
Tlf: +47 97 97 79 97

Youtube-filmer:

Høyoppløselige bilder: Image Gallery

Nettsider: www.volvotrucks.no/i-save


Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av 2100 forhandlere og verksteder i mer enn 123 land. Volvo-lastebiler monteres i 15 land over hele verden. I 2018 ble det solgt mer enn 127 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer og transmisjoner for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.