Lastebiler

Norge

×

Volvos første helelektriske lastebiler overlevert kunde

19. februar overleverte Volvo Trucks sine to første helt elektriske lastebiler – en renovasjonsbil og en distribusjonsbil – til avfalls- og gjenvinningsbedriften Renova samt logistikkselskapet DB Schenker og samarbeidspartner, transportselskapet TGM. Begge de elektriske lastebilene settes nå i ordinær trafikk i Volvos hjemby Gøteborg.

Begge lastebilene er av modellen Volvo FL Electric og er en del av en førserie lastebiler som er blitt utviklet i samarbeid med utvalgte kunder. Serieproduksjonen av Volvo FL Electric og den større søskenmodellen Volvo FE Electric, starter i liten skala for det europeiske markedet i løpet av andre halvår 2019.

–I takt med at teknikken blir et konkurransekraftig alternativ for flere kunder, kommer vi til å fortsette å utvikle vårt tilbud av kjøretøy med helelektrisk drift. Parallelt reduserer vi fortsatt klima- og miljøpåvirkningen fra våre dieseldrevne og gassdrevne lastebiler,  fremfor alt gjennom stadig mer energieffektive drivlinjer, sier president for Volvo Trucks, Roger Alm.

Gjennom et nært samarbeid med kunder og operatører har Volvo på uvanlig kort tid tatt frem elektrifiserte transportløsninger som oppfyller de krav som finnes hva gjelder ytelse, kjørestrekninger, lastehåndtering og effektiv utnytting av kjøretøyet.

Før overlevering fikk sjåførene som nå skal håndtere de elektrisk drevne lastebilene teste ut hvordan det er å kjøre elektrisk, som en del av sjåføropplæringen. Fremforalt setter sjåførene pris på den responsvillige drivlinjen, som gir en kjapp og trinnløs aksellerasjon i tillegg til det lave støynivået.

Fraværet av motorstøy og eksos bidrar til et bedre arbeidsmiljø og et mer stille og renere bymiljø. Samtidig har Volvo Trucks lagt stor vekt på også å møte andre behov som kundene har i sin daglige virksomhet.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Torstein Magelssen
Epost: torstein.magelssen@consult.volvo.com 
Telefon: +47 90 77 52 55 

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av 2100 forhandlere og verksteder i mer enn 123 land. Volvo-lastebiler monteres i 15 land over hele verden. I 2018 ble det solgt mer enn 127 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer og transmisjoner for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.