Lastebiler

Norge

×

Volvo Trucks sparer drivstoff ved hjelp av nye motor-forbedringer

Volvo Trucks sine oppgraderte D11- og D13 dieselmotorer for Volvo FH, FM og FMX overholder de nye Euro 6 Step D-kravene og inkluderer flere forbedringer som gjør at transportoperatører får reduserte drivstoffkostnader.
D13 Euro 6 Step D-motor fra Volvo Trucks. Foto.

“Med tanke på at drivstoff utgjør omtrent en tredel av transportfirmaenes utgifter, slutter vi aldri å søke etter nye måter for å redusere drivstofforbruket for våre lastebiler,” sier Claes Nilsson, president i Volvo Trucks. “Denne gangen, ved hjelp av ulike mindre forbedringer, har vi oppnådd betydelig kostnadsbesparelse for våre kunder uten at det går ut over ytelse eller produktivitet.”

 

Den nye Euro 6 Step D-forordningen skal sikre at kjøretøyene overholder utslippskravene ved normal bruk. Blant Volvo Trucks’ tiltak for å innfri disse strengere utslippskravene kan vi nevne ny programvare for motoren, samt forbedret overflatebelegg i eksos-etterbehandlingssystemet.

Den oppgraderte D13 dieselmotoren bruker også en ny VDS-5 oljetype med lav viskositet og nye oljeskraperinger på stempelet som reduserer drivstofforbruk og indre friksjon. Motoren på 500 hk sparer dessuten ytterligere drivstoff ved at den har samme trykkforhold som variantene på 460 og 420 hk.

Programvaren I-See bruker kartdata for å registrere kjørerutens topografi, og tar seg av girvalg, akselerasjon og bremsing. Den er laget for å utnytte lastebilens bevegelsesenergi på best mulig måte, og den er forbedret gjennom flere oppgraderinger, blant annet en ny strategi for girvalg og selektiv tomgang, noe som gjør at funksjonen I-Roll kan brukes mer effektivt.

“Disse oppdateringene vil bidra til at våre kunder er sikret når det gjelder den nye utslippsforordningen, samtidig som de forbedrer drivstoffeffektiviteten på Volvo-lastebilene FH, FM og FMX,” sier Claes Nilsson.

De nye oppgraderte motorene vil være tilgjengelige fra slutten av desember 2018. 

For ytterligere informasjon kontakt:
Torstein Magelssen
PR-ansvarlig, Volvo Trucks Corporation Norway
E-post: torstein.magelssen@volvo.com 
Phone: +47 90 77 52 55

Høyoppløselige bilder: https://bit.ly/2E561r5

Video på Youtube: https://youtu.be/YJMUtL0rXEA

PDF

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av 2100 forhandlere og verksteder i mer enn 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 16 land over hele verden. I 2017 ble det solgt mer enn 112 000 Volvolastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo Trucks gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.