Lastebiler

Norge

×

Nytt servicepunkt på Nesbyen i Hallingdal

| 1 min | 1 min
Anlegg med utvidelsesmuligheter. Riksvei 7 gjennom Hallingdal er en viktig transportvei for trafikken mellom øst og vest. I tillegg er det et en stor populasjon Volvo lastebiler og busser i dalen. Alle disse har nå fått et nytt servicetilbud i et helt nytt servicepunkt i Nesbyen. Daglig leder er Ole Gunnar Skogli.
Vovo Truck Center Nesbyen
Vovo Truck Center Nesbyen

– Da Hallingdal Lastebilservice på Gol ble solgt i 2016 – mistet Volvo et viktig servicepunkt, sier Ole Gunnar. Jeg hadde akkurat startet som servicemarkedssjef på Volvo Truck Center Hønefoss.

Arbeidet med å finne et nytt servicepunkt i dalen startet og tre år etter var anlegget på plass.

– Vi var og så på tomten her høsten 2017, jeg tenkte dette kommer til å ta tid. Utbygger ringte kommunen og en time senere fikk jeg en telefon – det var bare å sette i gang, sier Ole Gunnar, som berømmer kommunen på flere måter. Da man søkte etter en mekaniker til, endte Ole Gunnar med å falle ned på en søker langt unna.

– Vanligvis velger man nærmeste søker geografisk. Men vi endte på å ansette en Volvo-mekaniker fra Ukraina! Han var så ivrig, utålmodig og gjorde et så bra intervju på telefon, at vi er sikre på at dette blir veldig bra!  – Han begynner i april, har begynt å lære norsk og satser alt på å lykkes. Da næringssjefen i kommunen hørte historien kontaktet han den nyansatte, Vitaly Lazor og ville hjelpe til. Bosted er ordnet og eventuell skoleplass til barna hans er på plass, dersom det går bra og kone og barn følger etter, kan Ole Gunnar gledelig fortelle. Bygget ble tatt i bruk tidlig høsten 2019, men først offisielt åpnet 1. november.

– Til å begynne med pendlet jeg og mekanikere fra Hønefoss hit hver dag – en slitsom løsning. Nå er vi så heldige å ha ansatt en lokal mekaniker som kommer fra anleggsbransjen i Kjetil Haugstad og så har vi fått Ole Marcus Hovind som flytter til hjembygda etter å ha bodd utenfor bygda og jobbet hos Volmax på Kongsberg. I tillegg har vi kundemottaker Emir Orucevic som pendler fra Hønefoss. Vi søker nå en teamleder for fast ansettelse.

Nesbyen ligger 10 mil fra Hønefoss og vel 2 mil fra Gol. Bygget er bygd med tanke på utvidelse – begge veier. Det er plass til å forlenge dagens løp på 26 meter til 37 meter. I tillegg er tomten stor nok til å bygge to fulle løp til. Dagens løp er så brede at det er plass til 6 single biler inne samtidig.

– Jeg må få berømme utbyggerne og Volvo Norges eindomssjef Jan Erik Kleven for å ha vært særdeles kreative og fremsynte som ga som resultatet – et fleksibelt bygg som lett kan utvides om behovet for det kommer, sier Ole Gunnar.

I dag er nyanlegget en avdeling under Hønefoss, men Skogli har veldig tro på at denne virksomheten vil vokse seg stor nok til å bli en egen avdeling. Populasjonen i området er stor og i fjor ble det levert 20 nye Volvo lastebiler her – alle med serviceavtale.

Han kan fortelle om dager som er fullbooket med kundebiler, men har en sak i bakhånd. – Vi fant tidlig ut at et tungbilverksted på et lite sted må ta de jobber som byr seg. Vi har derfor investert i diagnoseverktøy for traktorer, anleggsmaskiner med mere, men har trua på å fylle anlegget med lastebiler og busser sier han. Henning Pedersen er selger i distriktet og tilbringer en dag eller to på anlegger hver uke.

Et utvalg deler for både lastebil og hengere er på plass på eget lager – i tillegg har man en bra forsyningslinje fra det større lageret på Hønefoss. – Vi kan få deler to ganger pr dag; kl 08.00 og kl 12.30 – så dette fungerer veldig bra, sier Skogli. Da vi besøkte anlegget tidlig i 2020 så man også på hvordan man kan løse det å ha egen Volvo Action Service bil på anlegget – noe som betyr en utvidet døgnservice for den store gjennomgangstrafikken på Riksvei 7.

fakta om VOLVO TRUCK CENTER nesbyen

 • Adresse: Blingsmovegen 143, 3540 Nesbyen.
 • Byggets areal: 636 m².
 • Tomtestørrelse: 14 mål.
 • Innvendig høyde: 7,5 meter.
 • Antall løp: to løp på hver 26 meter – (brede løp gir plass til en ekstra rekke kjøretøy mellom løpene)
 • Utstyr: Grav med bremseprøve og cross-sjekk. Mesanin med delelager. Alle verktøy for Volvodrift – pluss analyseverktøy til anleggs- og jordbruksmaskiner. 6 flyttbare løftebukker.
 • Antall ansatte: 1 kundemottaker, tre mekanikere, søker teamleder.
 • Antall kontor: 2 (bemannes med selger noen dager i uka).
 • Daglig leder: Ole Gunnar Skogli (leder Hønefoss).
 • Eier av bygg: Hallingdal Næringseiendom AS.
 • Bygget reist av: Hallmaker AS avd Gol.
 • Investeringens størrelse: Bygget 12 mill - utstyr 3 mill.