Lastebiler

Norge

×

Den ledende dødsårsaken hos barn og ungdom er veitrafikkskader

| 0,5 min å lese | 0,5 min å lese
Ifølge Verdens helseorganisasjons rapport fra 2018 om trafikksikkerhet, dør flere personer mellom 5 og 29 år som følge av trafikkskader enn sykdommer som AIDS og tuberkulose. Volvo Trucks tar sin del av ansvaret for å kjempe mot denne negative trenden svært alvorlig.
Et barns sykkel og hjelm ligger på en vei

Selv om dødeligheten i trafikken synker i høyinntektsland, er det motsatte tilfelle for de fleste mellom- og lavinntektsnasjoner med sterk befolkningsvekst. Det har faktisk ikke vært noen reduksjon i antall dødsfall i trafikken i noe lavinntektsland siden 2013. 

Selv om trafikksikkerhet er et sammensatt tema, og det er mange problemer som må løses, mener Verdens helseorganisasjon at det er et presserende behov for å endre den globale barnehelseagendaen hvis vi skal redusere antall trafikkskader som involverer barn og ungdom.  

Hos Volvo Trucks tar vi vår del av dette ansvaret svært alvorlig og jobber kontinuerlig for å forbedre sikkerheten til lastebilene våre. Vi driver også fremgang gjennom samarbeid. Det er grunnen til at vi har gjort kundene våre til partnere i å spre vårt trafikkbevissthetsprogram for barn, Stopp-se-vink, over hele verden. Målet er enkelt, men effektivt: å lære barn, de mest sårbare av alle trafikanter, rundt om i verden om farene de møter på veien, og spesielt hvordan de skal oppføre seg og samhandle trygt med lastebiler. 

Stopp-se-vink ble lansert i 2014 og er basert på omfattende undersøkelser samlet de siste 50 årene av Volvo Trucks' ulykkesforskningsteam. Gjennom undersøkelser og analyser av hendelser i det virkelige liv er det klart at flertallet av trafikkulykker involverer menneskelig atferd. Stopp-se-vink lærer derfor barn å oppnå øyekontakt med sjåfører og sikre at de forblir synlige ved å vinke og oppmuntre sjåføren til å vinke tilbake før de krysser veien.

Sammen med kundene våre har Volvo Trucks lært mer enn én million barn hvordan de skal oppføre seg i trafikken siden lanseringen av programmet. Men vi vet at vi kan nå mange flere. 

Opplæringsmateriellet for Stopp-se-vink er tilgjengelig for alle på 10 språk i et brukervennlig format. Last det ned og bidra til å holde barna tryggere i trafikken. 

Siden trafikkulykker er en global bekymring, deler Volvo Trucks også sin sikkerhetsforskning med samfunnet. Les mer om funnene fra Volvo Trucks' ulykkesforskningsteam i den nyeste sikkerhetsrapporten fra Volvo Trucks