Lastebiler

Det nye XXL FH-førerhuset gir sjåfører hjemmehygge på veien

| 3 min å lese | 3 min å lese
Et stort førerhus, mer lagringsplass og en av bransjens største køyer: Volvo Trucks har gjort det rommelige FH-førerhuset enda større for mer komfortabel langtransport.
I salg fra og med mars 2019. Produksjonen starter i juni for Europa og i august for Australia.

Volvo Trucks’ populære FH-førerhus kommer nå i ekstra stor utgave! Den nye XXL-versjonen av FH-førerhuset er laget for å gi langtransportsjåfører et andre hjem når de er ute på tøffe oppdrag. Forskjellen er virkelig stor: Førerhuset er hele 600 liter større enn det allerede romslige FH-førerhuset, slik at sjåføren har mye mer plass å strekke seg på. Det har også en større køye og massevis av ekstra oppbevaringsplass lett tilgjengelig.

For å skape det nye førerhuset ble bakveggen i Volvo Trucks’ FH-førerhus flyttet 25 cm bakover og forsterket med ekstra C-stolper. Resultatet er et mye lengre førerhus som også er sterkt nok til å oppfylle Volvo Trucks’ strenge krav til sikkerhet.

«Vi ville ha et mye større førerhus som også hadde styrke nok til å bestå Volvo Trucks’ frontkollisjonstester, men uten å tilføre for mye vekt. XXL-førerhuset leverer på begge punkter», sier Lars Franck, produktsjef for spesialkjøretøy hos Volvo Trucks.

For å sikre at sjåføren får en god natts søvn, har XXL-førerhuset en av de største køyene i bransjen. Køyen er 13 cm lengre og 25 cm bredere enn køyen i det vanlige FH-førerhuset, noe som gir sjåføren massevis av ekstra frihøyde og plass til å strekke seg. Den nye madrassen er også utviklet med S-Touch-teknologi, som innebærer at det er plassert en polyeterskumpute på hver enkelt fjær.

 

«En uthvilt sjåfør er både tryggere og gladere. Derfor ville vil tilby en skikkelig stor køye som også er ekstremt behagelig», sier Joacim Vernersson, sjefsprosjektleder for spesialkjøretøy hos Volvo Group Trucks Technology.

Førerhusinteriøret er utformet for å være både fleksibelt og praktisk. Med 50 ekstra liter oppbevaringsplass i hvert av rommene under køyen kan sjåførene ta med seg mange flere personlige eiendeler på lange turer. Underkøyen kan også bestilles med en tilbakeleningsfunksjon som gir ekstra fleksibilitet og komfort.

 «Mange av Volvosjåførene er ute på veien i flere uker av gangen. Det er derfor XXL-førerhuset er utformet for å gi fleksibilitet og kjørekomfort i verdensklassen», sier Joacim Vernersson.