Lastebiler

Norge

×

Avstandsvarsling tar aktiv sikkerhet til et nytt nivå.

| 1 min å lese | 1 min å lese
Avstandsvarsling er lagt til i Volvo Trucks' nyeste generasjon av sjåførassistentsystem, kollisjonsvarsler med full autobrems, noe som gjør den aktive sikkerhetsfunksjonaliteten enda bedre enn før.

Avstandsvarsling gjør det enklere for sjåføren å holde trygg avstand i trafikken og unngå situasjoner der lastebilen kommer i fare for å kollidere med kjøretøyet foran. I dag skjer nesten 20 prosent av alle alvorlige trafikkulykker der lastebiler er involvert, på denne måten.

Avstandsvarsling gjør det enklere å holde trygg avstand til bilen eller lastebilen foran ved at sjåføren varsles direkte hvis avstanden minsker. Hvis tidsrommet mellom kjøretøyene blir mindre enn det som er angitt (1,5–3,5 sekunder), vises et rødt lys i frontruten foran sjåføren. Hvis sjåføren ikke sakker farten, aktiveres resten av systemet: først kollisjonsvarsling med gradvis kraftigere lyd- og lyssignaler og deretter full autobrems.

Avstandsvarsling er beregnet på kjøring på offentlig vei og slås på ved hastigheter over 60 km/t, så sant ikke adaptiv konstantfartholder er i bruk. I likhet med kollisjonsvarslerens andre funksjoner bruker Avstandsvarsling en kombinasjon av kamera- og radarteknologi til å beregne avstand og identifisere objekter.