Lastebiler

Norge

×

7 Volvo FH skolebiler i virksomhet

| 1 min å lese | 1 min å lese
Tungbilskolen, som en del av TK Trafikkskole, med hovedsete i Drammen er i ferd med å bli en av landets største trafikkskoler. Og de har en flott og moderne Volvo bilpark.
Noen av de ansatte lærerne med den flotte Volvo bilparken i bakgrunnen.
Noen av de ansatte lærerne med den flotte Volvo bilparken i bakgrunnen. Fra venstre Bjørn Sølversen, Thorstein Finnerud, Per Henry Tjerbo, daglig leder Bjørn Johan Haugen, Vibeke Unger Antonsen, Arne Kvitberg, Øystein Grimnes Tangen

- Volvo har en unik løsning med fabrikkmonterte stoler bak + overkøye, ferdig levert som skolebil. Med den løsningen kan vi ha med oss inntil tre elever på kjøring, en kjører mens de to andre følger med og så bytter vi elev bak rattet underveis, kan daglig leder i Tungbilskolen, Bjørn Johan Haugen fortelle.

Han tillegger at de ønsker å forberede elevene på en variert hverdag, og derfor bestiller de biler med ulik utrustning.

Skolen benytter en smart kombiløsning på noen av bilene – først utviklet av søsterselskapet Haugaland Transportskole.

- For å vise litt av mangfoldet Volvo også kan tilby, er noen av bilene våre kombibiler, som kan konfigureres som både ren lastebil med skap, som bil med skap og slepvogn, samt som trekkbil til semi.  Dette innebærer at samme bil fyller behovet for flere kombinasjoner, kan Bjørn Johan fortelle.

Tungbilskolen har målsetting om å gi den beste utdannelsen til fremtidige yrkessjåfører. Alle deres lærere har en solid pedagogisk utdannelse og skolen tilbyr alle former av kurs som yrkessjåfører har behov for.

- Tungbilskolen ble oppkjøpt av TK-Gruppen med 50 prosent i 2015, og helt oppkjøpt sommeren 2018. Dermed er Tungbilskolen underlagt en større sammenstilling, med fire søsterskoler i Norge. Tungbilskolen har fire godkjente kjøreskoler under sin avdeling: Drammen, Rudshøgda og Sarpsborg samt siste tilskudd som ble kjøpt i inneværende år, Team Trafikkskole på Hønefoss, kan Bjørn Johan Haugen fortelle.

Han har vært daglig leder for de tre skolene siden 2018. Han har lang erfaring fra bransjen, og har vært medeier i TK Gruppen siden 2007.

- Tungbilskolen har hatt en kontinuerlig vekst, med til sammen 16 ansatte fordelt på tre fire avdelinger. Dermed dekker vi hele Østlandet og målsettingen vår er å bli størst i denne landsdelen. Det viktigste er å etablere oss, få ting til å fungere og så bygge videre på dette, avslutter Bjørn Johan  Haugen.

En flott rekke Volvo lastebiler –levert fra fabrikk med bakseter for skolebruk.

Bilene til Tungbilskolen

  • 2 stk Volvo FH 540hk, med krokløft 2017 og 2018 modeller.
  • 2 stk Volvo FH 500hk, kombibiler (svingskive/container)  2014 og 2017 modeller.
  • 1 stk Volvo FH 540hk, skap med bakløfter 2017 modell
  • 1 stk Volvo FH 500hk, containerbil 2019 modell
  • 1 stk Volvo FH 500hk, trekkbil/semi 2019 modell
  • Bilene er smarte kombiløsninger
  • Alle biler er levert med XL-førerhus, og 4 stoler fra fabrikk.
  • Har i tillegg 3 klasse C1-biler, 2 minibusser og tilgang til flere store busser

Fakta TK-gruppen AS

TK Gruppen AS er gjennom hel- og deleide selskap Norges største kompetanseleverandør til transport-, entreprenør- og logistikkbedrifter.

Selskapet har 26 lokasjoner i Norge med hovedkontor i Haugesund.

200 ansatte og omsetter for 165 millioner kroner.

Selskapets målsetning er å levere komplette og innovasjonsskapende løsninger som bidrar til økt konkurransekraft for våre kunder.

I tillegg til flere datterselskap inngår TK Trafikskole som består av Forus Storbilskole i Stavanger, Halaas Trafikkskole i Kristiansund og Molde, Haugaland Transportskole i Haugesund, Åsane Trafikkskole – Bergen og Tungbilskolen med hovedkontor i Drammen og med lokalavdelinger på Rudshøgda og i Sarpsborg. Nylig kjøpte Tungbilskolen også Team Trafikkskole på Hønefoss. TK Trafikkskole har en stor avtale med Forsvaret for å dekke deres behov for opplæring av personell. Her er læresteder: Ørland, Rena, Elverum, Rygge, Madla og Haakonsvern.