Lastebiler

Volvo mottar ordre på 100 elektriske lastebiler fra DFDS

Volvo Trucks har mottatt en ordre på 100 elektriske lastebiler fra logistikkselskapet DFDS. Med denne siste ordren har DFDS nesten doblet sin flåte med elektriske Volvo-lastebiler til totalt 225 lastebiler – den største flåten tunge elektriske lastebiler blant europeiske selskaper.
Volvo mottar ordre på 100 elektriske lastebiler fra DFDS
DFDS har bestilt totalt 225 elektriske lastebiler fra Volvo. Til venstre Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks, til høyre Niklas Anderson, konserndirektør for logistikkdivisjonen i DFDS.

DFDS er Nord-Europas største shipping- og logistikkselskap og opplever en voksende etterspørsel etter transportløsninger med lavere miljømessig påvirkning. Selskapet har nå lagt en ordre på ytterligere 100 elektriske lastebiler fra Volvo. Tidligere har DFDS kjøpt totalt 125 tunge elektriske lastebiler fra Volvo.

 

95 elektriske Volvo-lastebiler er allerede i drift i Sverige, Danmark, Litauen, Belgia og Nederland, og de resterende 30 blir levert i 2024. Takket være den voksende elektriske flåten har DFDS redusert utslippene av drivhusgasser med 1516 tonn ved utgangen av 2023.*

 

– Jeg er veldig glad for at det tette samarbeidet med DFDS fortsetter. Denne ordren på ytterligere 100 elektriske Volvo-lastebiler vitner om tilliten de har til vårt selskap. Den store økningen i DFDS’ flåte av elektriske lastebiler viser at nullutslippstransport er en levedyktig løsning her og nå, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

 

De nye elektriske lastebilene vil bli satt i drift i ni markeder over hele Europa, inkludert Storbritannia, Irland, Nederland, Belgia og Sverige, og modellene som blir levert er de nye, oppdaterte og enda mer energieffektive Volvo FH Electric og FM Electric.

 

DFDS har for øyeblikket den største flåten av tunge elektriske lastebiler i Europa og er godt på vei mot målet om at minst 25 prosent av lastebilflåten skal være elektrisk innen 2030.

 

– Vi ønsker å være i førersetet i overgangen til mer bærekraftig transport på vei. Vår flåte med elektriske lastebiler øker stadig og bidrar ikke bare til å redusere klimapåvirkningen fra virksomheten vår. Den gjør oss også i stand til å hjelpe andre selskaper som søker å redusere CO2-utslippene fra forsyningskjedene sine. De 100 nye elektriske lastebilene understreker engasjementet vårt for å drive utviklingen fremover, sier Niklas Anderson, konserndirektør for logistikkdivisjonen i DFDS.

 

Noen av de nye elektriske lastebilene vil transportere varer til og fra Volvo Trucks’ fabrikk i Göteborg.

 

Siden 2019 har Volvo Trucks levert elektriske lastebiler til kunder i 45 land på 6 kontinenter. Volvo har for øyeblikket det bredeste utvalget i bransjen, med 8 elektriske modeller, som retter seg mot et veldig bredt spekter av transportoppdrag i og mellom byer.

 

* Brønn til hjul. Kilde: DFDS, dfds.com

 

LINK til høyoppløselige bilder

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Inge Haugan | Direktør salg, kommunikasjon og marked  
97 97 79 97 | bjorn-inge.haugan@volvo.com

Preben Wilhelmsen | Markeds- og kommunikasjonssjef
911 85 626 | preben.wilhelmsen@volvo.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av forhandlere med 2200 servicepunkter i omtrent 130 land. Volvo-lastebiler monteres i 12 land over hele verden. I 2023 ble det levert omtrent 145 000 Volvo-lastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, som er en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer til maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester, deler og vedlikehold. Alt Volvo Trucks gjør er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.