Volvo Trucks Sjåførutfordring 2018

Velkommen til Volvo Trucks Sjåførutfordring 2018 – vår mest utfordrende ferdighetskonkurranse noensinne. Det handler om sjåføren. og den viktige rollen sjåfører spiller for sikkerhet, drivstoffeffektivitet og produktivitet. Ja, når det gjelder å lykkes i bransjen, er det sjåføren som utgjør hele forskjellen. 

Ta utfordringen!

Er du klar for en unik mulighet? Vil du vinne sjansen til å representere Norge og konkurrere om å bli verdensmester i Volvo Trucks Sjåførutfordring 2018? Nå kan du det. Du får mer informasjon hos din nærmeste Volvo-forhandler.

 

Kvinnelig sjåfør Sjåførutfordring

En helt unik konkurranse

Volvo Trucks Sjåførutfordring fremhever sjåfører som har gjort sikkerhet, drivstoffeffektiv og produktiv kjøring til en kunstform. I år regner vi med at over 12 000 sjåfører i 44 markeder over hele verden kommer til å delta. Annethvert år deltar verdens beste lastebilsjåfører i arrangementet, etter å ha blitt nøye utvalgt gjennom lokale konkurranser eller nominasjoner. Vinneren fra hvert marked kvalifiserer seg til å konkurrere i den spennende verdensfinalen i Sverige. 

Velkommen til Volvo Trucks Sjåførutfordring 2018. Hvem blir neste verdensmester?

Sjåfør vinker barn Sjåførutfordring

Sikkerhet

Visste du at rundt 35 % av alvorlige ulykker eller dødsfall i forbindelse med ulykker der tunge lastebiler er innblandet, rammer sårbare trafikanter, som barn og syklister? Sjåføren har en viktig rolle å spille. Det handler om menneskeliv. For Volvo Trucks har sikkerhet alltid hatt høyeste prioritet. Et godt eksempel på dette er sjåførutviklingsprogrammet vårt, som omfatter opplæring for sikrere kjøring. Tross alt er dyktige og oppmerksomme sjåfører flinkere til å unngå at ulykker skjer i utgangspunktet.

Les mer om sikkerhet
Lastebil paraglider drivstoffeffektivitet Sjåførutfordring

Drivstoffeffektivitet

Visste du at sjåføren kan påvirke drivstofforbruket med opptil 30 %? Å være sjåfør er et stort ansvar. Ikke bare med tanke på økonomien, men også for å redusere utslippene. Samtidig er det alltid rom for forbedring. Hos Volvo Trucks arbeider vi hardt for å støtte sjåføren på alle mulige måter. Med I-Shift og tjenester som Dynafleet og vårt eget sjåføropplæringsprogram kan sjåførene utvikle ferdighetene sine enda mer.

Les mer om drivstoffeffektivitet
Lastebil bakke produktivitet Sjåførutfordring

Produktivitet

Selv en liten økning i produktiviteten har stor innvirkning på sluttresultatet. Sjåføren har en viktig rolle å spille her. Studier viser at dyktige sjåfører har større sannsynlighet for å gjennomføre oppgaven på en trygg og effektiv måte, samtidig som de også tar bedre vare på lastebilen. For å støtte sjåføren har vi utviklet tekniske nyvinninger som Volvo Dynamic Steering samt sjåføropplæringsprogrammet vårt.

Les mer om produktivitet
Lastebilløp Sjåførutfordring

Verdensfinalen

Verdensfinalen i Volvo Trucks Sjåførutfordring finner sted i Göteborg, hjembyen til Volvo Trucks, 13. og 14 september 2018. Her skal verdens beste sjåfører fra hele verden møtes og vise frem ferdighetene sine i kampen om verdensmestertittelen. Det blir 2 dager med ferdigheter, presisjon og moro, og arrangementet avholdes ved Volvo Trucks Experience Center. Deltakerne kan se frem til mange inspirerende aktiviteter, seminarer og selvsagt høydepunktet i konkurransen – den offisielle prisutdelingen der vinnerne i Volvo Trucks Sjåførutfordring 2018 blir annonsert, etterfulgt av en stor feiring.