Vi vet hva som skjer ute i felten. Vi vet at alvorlige ulykker skjer. Derfor utfører vi så mange tester i tillegg til de lovpålagte.

Carl Johan Almqvist

Trafikk- og produktsikkerhetssjef i Volvo Trucks

Interiør

Volvo FMX – nattmodus

Nattmodus

Bytt til nattmodus for å slå av alle lysene på instrumentbordet, med unntak av fartsmålerlyset. Ingen forstyrrelser: Bare fokuser på veien foran deg. Eller det som skjer bak deg når du kobler til en trailer i mørket. 

Volvo FMX – nær bakken

Nær bakken

Volvo FMX gjør det mulig å ha en kjørestilling nær bakken, som er ypperlig for anleggskjøring. Utmerket nærkontakt med området rundt lastebilen gjør arbeidssituasjonen tryggere.

Volvo FMX – alkolås

Alkolås

Alkohol har ikke noe i trafikken å gjøre. Alkolåsen kan fabrikkmonteres, og den gir et tydelig signal til sjåfører og transportkunder om hvor viktig trafikksikkerhet er for deg. 

Volvo FMX – sikkerhetsbelte

Sikkerhetsbelte

Omtrent halvparten av alle dødsulykker i lastebiler kunne vært unngått ved bruk av sikkerhetsbelte – et faktum som er verdt å huske på neste gang du legger ut på veien. 

Eksteriør

Volvo FMX – frontmontert underkjøringsbeskyttelse

Frontmontert underkjøringsbeskyttelse

Absorberer en del av energien i kollisjonen ved at det trekkes bakover under lastebilen. Nå produsert i lettere og sterkere materialer, og effektivt selv ved høye hastigheter. 

Volvo FMX – belysning

Belysning

Vi har integrert posisjonslysene foran og kjørelysene. Dette gir intelligent belysning fra en kompakt pakke. Lastebilen er alltid synlig for andre trafikanter. 

Volvo FMX – speil og sikt

Speil og sikt

En rekke smartfunksjoner har blitt utviklet for å gi sjåføren 360-graders sikt. De store vinduene og speilene gir også svært god oversikt. 

Volvo FMX – side- og bakmontert underkjøringsbeskyttelse

Side- og bakmontert underkjøringsbeskyttelse

Underkjøringsbeskyttelse bak og på sidene forhindrer at mindre kjøretøyer kiles under lastebilen ved et eventuelt sammenstøt. 

Volvo FMX – aktive sikkerhetssystemer
Volvo FMX – om sikkerhet

Hva om?

Sjefen for trafikk- og produktsikkerhet avslører hemmeligheten bak våre aktive sikkerhetssystemer og hvordan de virker. 

VT

Få en førstehånds opplevelse av sikkerheten

Oppsøk din lokale Volvo Trucks-forhandler for å oppleve de fantastiske sikkerhetsfunksjonene og få svar på alle spørsmål du måtte ha om sikkerhet. 

Finn nærmeste forhandler