Volvo FMX er en eksepsjonell tøff lastebil for tøft arbeid.

Den mest robuste lastebilen vi noensinne har laget

Sterk nok til å holde opptil 32 tonn. Solid nok til å komme borti en betongvegg uten at det gjør noe. Hjørnene på støtfangeren er laget av tre millimeter tykt kvalitetsstål. Frontlyktene er høytmontert, beskyttet mot dunk og støt. Hvis du likevel skulle komme til å skade støtfangeren (hvilket er tvilsomt), holder de delte karosseripanelene den isolert. Med de godt synlige skruene er det lett å skifte delen selv. All dette bidrar til at din Volvo FMX er oppe og går, og på anleggsområdet – der den hører hjemme.

Vi har lagt til mange deler av stål, men vektøkningen er likevel minimal – kanskje fem eller seks kilo. Robustheten har allikevel økt mange ganger.

Hans Bergqvist

Designer Volvo FMX, Volvo Trucks

Styrke i design

Boksaktig med rette

Den nye slepeenheten, den nye kufangeren, den nye beskyttelsesplaten – alt er festet til beskyttelsesbjelken foran med enorme braketter. Resultatet er en svært solid boksaktig front. Kollisjoner i lav hastighet blir absorbert, og egenfrekvensen er nesten eliminert – det samme gjelder for risting av førerhuset ved en kollisjon. 

Tonnevis med slepestyrke

Slepefestet

Ett stykke støpejern, sterkt nok til å trekke opptil 32 tonn. Så sterk at hvis du ligger på akslene og hjulene spinner, kan en gravemaskin – eller en annen Volvo FMX – få deg opp og kjøre igjen på null komma niks. Fordi trekkbjelken er tilgjengelig, betyr at du kan bruke den som en stige til å klatre opp fronten på lastebilen

Slepeenheten har også flere funksjoner
Gjør det bra i kollisjonstester

Kollisjonstestet

Vi forsøkte å penetrere fronten med en stålstolpe og et trykk på nesten tre tonn. (Den boksaktige konstruksjonen virker som en fjær og gjenvinner formen nesten fullstendig). Vi kjørte den inn i en tung betongblokk. (Stålfronten bøyer seg noe, men får i hovedsak formen tilbake). Og vi utførte flere titalls av de andre nådeløse kollisjonstestene i repertoaret vårt. Når vi sier at Volvo FMX er vår mest robuste lastebil noensinne, mener vi det i fullt alvor.

Finn nærmeste forhandler

Klar for robusthet?

Den lokale Volvo Trucks-forhandleren vil mer enn gjerne vise deg funksjonene som gjør Volvo FMX til vår mest robuste lastebil noensinne.

Finn nærmeste forhandler