Kronglete kjøreforhold er ingen hindring for Volvo FMX

Ekstrem mobilitet

Når gjørme eller sand har slukt veien, er det bare én måte å holde seg unna trøbbel på – fortsette å kjøre. Automatisk antispinn (ATC) sørger for at du gjør akkurat det. Denne revolusjonerende funksjonen aktiverer forakselen nøyaktig når du trenger det – og deaktiverer den når du ikke trenger det. I tillegg er det Volvo Dynamic Steering, som både sørger for enkel styring og jevner ut alle humpene i veien.

ATC gir alle fordelene ved en valgfri foraksel med drift, samtidig som det er like praktisk i bruk som et permanent system.

Jonas Odermalm

sjef for anleggssegmentet, Volvo Trucks

ATC tar kontroll når det røyner på

Ingen kompromisser

En foraksel med drift får deg ut av vanskelighetene. Men når den er aktivert, går den ut over manøvreringsevnen. I motsetning til allhjulsdrift, gir Automatic Traction Control deg det beste fra to verdener. Når forakselen med drift er aktivert, får du alt du trenger av trekkraft. Og når den er deaktivert (som den er mesteparten av tiden), forbedrer du manøvreringsevnen til lastebilen din.

Oppdag det automatiske antispinnsystemet (ATC)
Volvo Dynamic Steering: gir deg mer kontroll, helt enkelt

Ingen problemer å styre

Når underlaget er ujevnt, er Volvo Dynamic Steering løsningen. Den smarte teknologien gir opptil 85 % ytterligere styringskraft og annullerer ujevnheter og forstyrrelser. Du kan lene deg tilbake og glede deg over en jevn, stabil og mindre strevsom tur.

Flere grunner til å elske Volvo Dynamic Steering
Tandemakselløft

Løft akselen. Krappere svinger

Med tandemakselløft kan du koble ut og heve en av drivakslene. Når akselen er hevet, oppfører lastebilen seg som en 4×2 eller en 6×2, noe som gir mindre svingradius og betraktelig bedre manøvrerbarhet. Funksjonen reduserer også drivstofforbruket med opptil 3 %.

Les mer om tandemakselløft
Volvo FMX har imponerende bakkeklaring når den er fullastet

Brattere bakker, dypere grøfter

Vi flyttet den drevne forakselen 100 millimeter fremover for å forbedre lastebilens angrepsvinkel. vi har designet den (fra kronhjul og pinjong til hjullager) slik at den er sterkere og mer strømlinjeformet. Vi har også integrert parallellstaget bak forakselen, slik at det solide aksellagerhuset er kjøretøyets laveste punkt og bakkeklaringen er vesentlig forbedret ved full last.

Finn nærmeste forhandler

Ikke slå deg til ro med løfter

Besøk din lokale Volvo-forhandler og opplev ekstrem mobilitet på egen hånd.

Finn nærmeste forhandler