Volvo FMX-motorene er nøye utviklet for å være drivstoffbesparende

Våre mest drivstoffeffektive motorer

Motorene våre er møysommelig utviklet for å være drivstoffbesparende uten at det går ut over ytelsen. Vi har optimalisert geometrien i forbrenningskammeret. Utformet vertikale, sentralt plasserte enhetsinjektorene. Økt fyllingsgraden ...

Vi kunne ha snakket både mye og lenge om de teknologiske prestasjonene. Det som er det viktigste med disse nyskapningene, er betydningen de har for bunnlinjen. Og miljøet.

Bli kjent med motorene våre
Automatic Traction Control gir maksimal drivstoffeffektivitet

Automatisk antispinnsystem

Du trenger en foraksel med drift. Men våre undersøkelser viser at du bare trenger det 2–5 % av tiden. Bruker du den mer enn dette, kaster du bort drivstoff. Automatic Traction Control hjelper deg å nå maksimal drivstoffeffektivitet. Når du ikke trenger ekstra grep, kobler systemet automatisk forakselen fra, noe som reduserer mengden drivstoff du bruker.

Oppdag det automatiske antispinnsystemet (ATC)
I-Shift kan spare opptil 5 % drivstoff sammenlignet med en manuell girkasse

I-Shift – enkel, pålitelig og svært drivstoffeffektiv

I-Shift sørger for maksimal ytelse og effekt ved å overvåke og reagere på kjøretøyets masse, veiens helling, hastighet og akselerasjon. Sammen med en dieselmotor fra Volvo reduserer I-Shift drivstofforbruket med opptil 5 % sammenlignet med en manuell girkasse.

I-Shift har også blitt forsterket og oppgradert for å dekke behovene ved svært krevende bruk. I tillegg er den tilgjengelig for alle akselkombinasjoner, også lastebiler med en foraksel med drift.

Hils på I-Shift
Fuel Advice – utformet for innsparing

Fuel Advice – reduser forbruket, konsekvent

Oppnå drivstoffmålene. Se at forbruket går ned etter hvert som du bli mer effektiv. Abonner på Fuel Advice og bli koblet til en personlig drivstoffveileder. Med veiledernes jevnlige analyse, ekspertveiledning og praktiske støtte sparer du drivstoff umiddelbart, og du gjør fremskritt år etter år.

Hvor mye kan du spare med Fuel Advice?
Dynafleet og opplæring samarbeider om drivstoffeffektivitet

Oppdag kraften fra dataene

Med Dynafleet og sjåføropplæring kan du spare opptil 7 % drivstoff. 

Dynafleet – spor drivstoffeffektiviteten

Bli kjent med vårt intelligente flåtestyringssystem. Følg ytelsen til lastebilene og sjåførene i sanntid, og vis automatisk genererte drivstoffrangeringer. Deretter kan du sammenligne og oppdage trender, og implementere lønnsomme og drivstoffbesparende endringer.

Utforsk Dynafleet

Sjåføropplæring – små endringer, store besparelser

I vårt kurs for effektiv kjøring viser vi deg hvordan du kan få mest mulig ut av hver eneste dråpe med drivstoff. Den dokumenterte tilnærmingen til Volvo Trucks Sjåføropplæring skaper drivstoffeffektive kjøremønstre og bærekraftige, langsiktige besparelser – og er mest effektiv sammen med Dynafleet-rapportene.

Volvos sjåføropplæring

Finn nærmeste forhandler

Begynn å spare

Nøkkelen til sunn drivstofføkonomi er å begynne det riktige trinnet. Din lokale Volvo-forhandler er ekspert på drivstoffsparing. Hvorfor ikke be om litt hjelp?

Finn nærmeste forhandler