Dynamisk styring hele dagen

Med Volvo Dynamic Steering fjernes vibreringer og rykninger i rattet når du kjører på ujevne veier. Rygging og manøvrering i trange omgivelser blir også enklere – rattmotstanden er redusert med opptil 70 % ved lave hastigheter. I tillegg returnerer rattet automatisk til midtstilling så snart du løsner grepet.

I høyere hastighet holder lastebilen retningen – selv på vanskelige underlag og i sterk sidevind. Teknologien jobber med lastebilens hydrauliske servostyring, og får støtte fra en elektronisk regulert motor som hele tiden justerer styringen og tilfører ekstra svingkraft ved behov.

Du får perfekt stabilitet i høy hastighet og total kontroll i lav hastighet. Tilpass styringen slik det passer deg. Systemet hjelper deg med å holde posisjonen på veien og den kan til og med gripe inn når den merker at lastebilen er i ferd med å få skrens.

En sjåfør som styrer Volvo FH via fjernkontroll fra utsiden

Volvo Dynamic Steering med ekstern styring

Styr lastebilen via en fjernkontroll. Dette er perfekt der gjentatte korte flyttinger av lastebilen kombineres med arbeid utenfor førerhuset. Produktiviteten økes, for ikke å nevne at arbeidsdagen din blir mye mer behagelig.

Se hvordan det virker
En sjåførs hånd på rattet.Foto.

Volvo Dynamic Steering med personlige innstillinger

Men denne funksjonen kan du tilpasse styringen via forhåndsinnstillingene i Dynamic Steering. Du kan velge blant en rekke forhåndsinnstilte moduser eller tilpasse styreinnstillingen helt via en tilpasningsmeny. 

Se hvordan det virker
Volvo FMX som kjører på en vei. Foto.

Volvo Dynamic Steering med kjørefeltvarsler

Når du kjører over 55 km/t, slår lastebilens kjørefeltassistent inn. Systemet overvåker kjøretøyets posisjon med kameraer. Når det oppdager at du risikerer å kjøre ut av filen du ligger i, aktiveres styringen, og du får hjelp til å komme tilbake på rett spor. Ved behov for ytterligere assistanse blir sjåføren varslet via en lett vibrering i rattet i stedet for en varsellyd.

Se hvordan det virker
Hjulene til Volvo FMX. Foto.

Volvo Dynamic Steering med retningsstabilitet

Hvis lastebilen bare begynner å skrense litt, griper Volvo Dynamic Steering med retningsstabilitet inn og gir deg lett styreassistanse for å hjelpe deg med å motvirke skrensen og stabilisere kjøretøyet. Sensorer på ulike steder overvåker lastebilens rotasjonshastighet.

Se hvordan det virker

Vi velger Volvo

Skal ha Volvo Dynamic Steering på alle bilene

- Våre sjåfører er vårt største konkurransefortrinn, og da er det helt nødvendig at de har det beste arbeidsverktøyet som finnes på markedet, sier Arnt Egil Aune, daglig leder i Aune Transport AS.

Les mer om bilene til Aune Transport
Enkel kjøring i alle hastigheter

Enkel kjøring i alle hastigheter

Volvo Dynamic Steering for at lastebilen er stabil og holder kursen under høye hastigheter. Ved langsom og forsiktig manøvrering får du all styrekraften du trenger, uansett hvilken last du frakter. I slike tilfeller kan du faktisk styre Volvo FMX med bare én finger.

Like enkelt bakover som fremover

Like enkelt bakover som fremover

Nå er det ikke lenger anstrengende å rygge en fullastet lastebil. Volvo Dynamic Steering gir deg presisjon og uanstrengt styring, som automatisk går tilbake til nøytral posisjon. Med forbedret kursstabilitet kan du rygge uten å komme ut av kurs.

Helt rett kjøring under alle forhold

Helt rett kjøring under alle forhold

Korrigering av kursen etter å ha bremset på et ujevnt underlag? Ikke nå lenger. Støt fra hull, hjulspor og veimerking? Knapt merkbare. Volvo Dynamic Steering balanserer til og med effekten av kraftig sidevind. Du kan løsne grepet på rattet – lastebilen endrer bare kurs når du vil det.

Ekstern styring

Klar for prøve dynamisk kjøring?

La oss styre deg til din lokale Volvo Trucks-forhandler.

Finn nærmeste forhandler