Med tandemakselløft senkes tandemakselen automatisk når lastebilen lastes

Optimal kjøremodus

Tandemakselløft er perfekt for deg som kjører med tung last i én retning og uten last på hjemveien. Når lastebilen er losset, trykker du på en knapp på instrumentbordet for å koble fra og heve drivakselen. Så snart du laster lastebilen, senkes drivakselen automatisk og kobles til på nytt, slik at du får maksimal trekkraft og manøvrerbarhet. Hele prosessen tar bare 15 sekunder, så du kaster ikke bort dyrebar tid.

En hevet aksel reduserer drivstofforbruket med opptil 3 %

Spar opptil 4 % drivstoff

Drivaksler skaper friksjon og rullemotstand – som øker mengden av drivstoff du må bruke. Ved å koble fra og heise opp akselen når du ikke trenger den, kan du redusere drivstofforbruket med opptil 4 % på tilbaketuren med løftet aksel. Det gir også et tydelig utslag på bunnlinjen din.

En hevet aksel kan redusere svingradiusen med over en meter

Enklere å manøvrere

Når akselen er hevet, oppfører lastebilen seg som en 4×2 eller en 6×2, noe som gir mindre svingradius og betraktelig bedre manøvrerbarhet. En 6x4-kombinasjon med en akselavstand på 4,6 meter kan for eksempel redusere svingradiusen med over en meter.

En hevet aksel kan gi bedre veigrep

Behold veigrepet

Trenger du bedre veigrep? Hvis akseltrykkgrensene tillater det, er det bare å trykke på en knapp på instrumentbordet, og du kan flytte vekten til én drivaksel. Du kan også gjøre det mens du kjører i lav hastighet. 

2 stk Volvo FH16 fra Vebostad Transport. Foto.
Finn nærmeste forhandler

Løft akselen. Øk lønnsomheten

Besøk den nærmeste Volvo Trucks-forhandleren og opplev hvordan tandemakselløft fungerer.

Finn nærmeste forhandler