Volvo FMX med styrbar løpeaksel

Enkle og lette svinger

Trenger du å fordele lasten jevnt over flere aksler? Doble foraksler er løsningen. Trenger du bare drift på én aksel? Opplev Tridem, som gir deg den minste svingradiusen du noensinne har hatt.

Den styrbare løpeakselen øker produktiviteten

Tridem

8×4 med en enkel foraksel har en bakakselfjæring med Tridem-boggi der løpeakselen er hydraulisk styrt. Resultatet er ekstreme manøvreringsevner og en uvanlig liten svingradius. Slik bruker du mindre tid på å stoppe, svinge og rygge, og mer tid på faktisk å kjøre.

Tridem-boggien har også flere fordeler. Heving av løpeakselen bidrar til mindre slitasje på dekkene og forbedret drivstofforbruk. Optimalisert trykk på bakakselen på alle aksler gir bedre veigrep (takket være luftfjæringen). Du kan justere akseltrykkfordelingen for å få enda bedre veigrep.

Doble, styrbare foraksler for tungt forakseltrykk

Doble foraksler

Hvis du har tung (eller høy) last foran – for eksempel et påbygg med kran eller betongpumpe – sørger 8x4 med doble foraksler og boggi med drift for all manøvreringsevnen du trenger.

Opplev manøvreringsevnen til Volvo FMX med styrbare multiaksler

Sving denne veien

Vil du se hvor krappe svinger du kan ta? Dra til din lokale Volvo-forhandler og opplev den ekstreme manøvreringsevnen i praksis.

Finn nærmeste forhandler