Live-test av bakkeklaringen til Volvo FMX

Mekanikervideoen

Forbedret bakkeklaring på Volvo FMX

Forbedret bakkeklaring

Fjærbjelker. Luftbelger. Stabilisatorer. De var tidligere plassert bak akselen, i skuddlinjen for steiner og grus. Men ikke nå lenger. Ingeniørene våre snudde opp ned på luftfjæringen og plasserte den øverst på drivakselen. Resultatet? Du får bakkeklaringen til bladfjæring og komforten og effektiviteten til luftfjæring.

Kort bakre overheng på Volvo FMX

Kortere overheng

Slik fjæringen er utformet, er det ingenting bak bakakselen som kan komme i veien for tippingen. Nå er det mulig å tippe rett inn i en asfaltutlegger.  

Luftfjæring betyr mindre vibrasjon og mer kjørekomfort

Bedre grep, færre vibrasjoner

Optimalt bakakseltrykk på alle aksler gir bedre veigrep. Ytterligere forbedringer kan gjøres manuelt ved å justere akseltrykkfordelingen. Luftfjæringen sender også mindre vibrasjon inn i lastebilen. Resultatet er bedre komfort og høyere gjennomsnittshastighet – som betyr økt produktivitet (en økning på 5–10 km/t i våre tester). Færre vibrasjonsskader betyr mer driftstid.

Stabilisatorer i midten av boggien gir bedre stabilitet

Stabilisatorer i midten av boggien

Forbedrede stabilisatorer spiller en viktig rolle i den nye luftfjæringen. Disse er nå vendt opp ned og er plassert midt mellom akslene og overfører kreftene fra veien og lastebilen inn i den stiveste delen av rammen for å forbedre rullestabiliteten. 

Volvo FMX med GRAS-G2 er perfekt for tippbiler og asfaltleggere

Luftfjæring

Luftfjæringen gir god kjørekomfort og gjør det mulig å variere bakkeklaringen. Ingen deler av fjæringen stikker ut fra bakhjulene (med 315/80R22.5-dekk). Dette gjør det enklere å tilpasse chassiset til for eksempel asfaltleggere og tippbiler.

GRAS-G2 luftfjæring bak er tilgjengelig for hele serien

I hele utvalget

GRAS-G2 luftfjæring bak er tilgjengelig for hele serien: 4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 og 10×6. Dette omfatter Tridem-konseptet, som er utformet for å håndtere en bruttovekt på 36 tonn på treakselboggien og ytterligere 10 tonn på fronten.

Finn nærmeste forhandler

Len deg tilbake og kjør

Prøvekjør en Volvo FMX med luftfjæring bak, og vi lover at du vil merke forskjellen. Umiddelbart. Din lokale Volvo Trucks-forhandler har nøklene.

Finn nærmeste forhandler