Volvo FMX vogntogbrems forhindrer saksing

Vogntogbremsen

Når du svinger eller kjører nedover glatte veier, kobles vogntogbremsen inn for å forhindre saksing. Den fungerer ved å pumpebremse tilhengeren slik at hele vogntoget holdes rett. Du kan velge å aktivere vogntogbremsen automatisk i farlige situasjoner når farten er under 50 km/t. Vogntogbremsen er tilgjengelig både for jevnlastbiler og trekkvogner.

Volvos sjåførassistentsystemer – bremselys

Nødbremselys

Hvis du bråbremser, blinker bremselysene raskt for å varsle bilene bak deg. Dette er en enkel måte å unngå livsfarlige påkjørsler bakfra på.

Volvos sjåførassistentsystemer – konstantfartholder og kollisjonsvarsling med full autobrems

Adaptiv konstantfartholder og kollisjonsvarsler med full autobrems

Ved tett trafikk hjelper den radarbaserte adaptive fartsholderen (ACC) deg å holde trygg avstand til kjøretøyet foran ved å styre gassen og tilgjengelige bremser.

Hvis det er risiko for sammenstøt, varsles du av det intuitive kollisjonsadvarselssystemet, som projiserer et lys på frontruten. Nødbremsen aktiveres automatisk, og reduserer dermed risikoen for alvorlige personskader betraktelig.

Volvos sjåførassistentsystemer – feltskiftevarsler

Feltskiftevarsler

Når feltskiftevarsleren er aktivert, bruker den en radarsensor for å sjekke om det er trafikanter i blindsonen på passasjersiden. Hvis det ikke er trygt å skifte felt, varsles du av et lydsignal og et blinkende ikon ved siden av speilet på passasjersiden.

Volvos sjåførassistentsystemer – elektronisk stabilitetsprogram (ESP)

ESP (Electronic Stability Program)

Volvos elektroniske stabilitetsprogram (ESP) reduserer effektivt risikoen for skrens og velt. Programmet griper inn i farlige situasjoner ved å redusere motoreffekten og bruke bremser på hvert av lastebil- og tilhengerhjulene separat. ESP leveres nå til de fleste lastebilspesifikasjoner – både trekkvogner og jevnlastbiler.

Volvo sjåførassistentsystemer – bedre ytelse på dårlige veier for I-Shift

Økt ytelse – dårlige veier

Optimale girskift. Startassistenter. Støtte for kjøring på dårlige veier og i kupert terreng. Denne programvaren skreddersyr I-Shift for å gi maksimal støtte ved utfordringene du møter fra dag til dag.

Aktiv sikkerhetspakke

AAC med kollisjonsvarsel og nødbremsing
Feltskiftevarsler
Sjåførvarselassistent
Finn nærmeste forhandler

Klar for en tryggere kjøretur?

Besøk den lokale Volvo Trucks-forhandleren for å utforske sjåførassistentsystemene selv.

Finn nærmeste forhandler