Tandemakselløft

Anleggschassiset

Luftfjæringer bak reduserer vibrasjoner, gir fantastisk kjørekomfort og gjør at slitasjen blir så liten som mulig. Automatic Traction Control gir deg allhjulsdrift når du trenger det, og økt drivstoffeffektivitet og bedre manøvreringsevne ellers.

Så har du tandemakselløft, som gir deg veigrepet og lastekapasiteten til tandemakseldrift samt manøvrerbarheten og effektiviteten til en enkel drivaksel. Og hvis du vil kunne ta på deg tungtransportoppdrag, kan Volvo FMX leveres med fem aksler fabrikkmontert, slik at du slipper å bruke tid og penger hos påbyggeren.

Se alle funksjonene på Volvo FMX

Fleksibel chassiskonstruksjon

Chassiskonstruksjon for Volvo FMX trekkvogn

Trekkvognchassis

1. Batterikasse (BBOX-L)
300 millimeter lenger fremme enn tidligere, noe som gir 100–120 liter ekstra drivstoffkapasitet.

2. Batterikasse (BBOX-EF)
Alternativ plassering bak mellom chassisrammene.

3. AdBlue-tank
En 50-literstank kan monteres oppå rammen bak førerhuset, noe som gir mer drivstoffkapasitet (ADTP-BC).

4. Luftproduksjonsmodulator
Plasseringen mellom chassisrammene gir mer plass til chassismontert utstyr som drivstofftanker. Som et alternativ kan den plasseres mellom chassisrammene bak.

Skisse av chassiskonstruksjonen

Jevnlastbilchassis

1. Ledig plass på rammen
Chassispakkingen kan flyttes bakover for å gi plass til kranfester eller annet utstyr. (FAA10 – ca. 500 millimeter; FAA20 – ca. 600 millimeter).

2. Hullrekke til påbygg på rammen
Den øvre hullrekken er beregnet på påbygg. Alle festene har en avsats og en forlenger på 8 millimeter. Nagler er ikke brukt.

3. Klargjøring for kran
Chassiset kan fabrikkleveres med festeplater for kran.

4. Luftfjæring bak og kort bakre overheng
En nydesignet forovermontert krengningsstabilisator kan forkorte det bakre overhenget – noe som er en fordel ved anleggskjøring, asfaltlegging og bruk av vekselplan.

Finn nærmeste forhandler

Ta en kjøretur

Den eneste måten du virkelig kan sjekke ut Volvo FMX-chassiset på, er å ta en kjøretur. Din lokale Volvo Trucks-forhandler har nøklene.

Finn nærmeste forhandler