En Volvo FM. Men med 20 % mindre CO2

En lastebil for tung regional- og langtransport. Med den samme kjørbarheten og ytelsen som du kjenner fra Volvo FM. Men med lavere miljøpåvirkning samt mulighet for reduserte drivstoffkostnader. Du trenger ikke å gå på kompromiss med verken kjørbarhet eller produktivitet.

Euro 6 trinn C ● 420 hk / 2100 Nm eller 460 hp / 2300 Nm ● I-Shift ● Trekkvogn eller jevnlastebil ● 4×2, 6×2 eller 6×4 ● Rekkevidde på opptil 1000 km 

Fem gode grunner til å velge Volvo FM LNG

Det finnes ikke tilsvarende lastebiler på markedet. Finn ut hva som gjør den unik, og hvorfor den er et utmerket valg både for bedriften din og miljøet. 

Med Volvo FM LNG får du den samme kjørbarheten og ytelsen som du kjenner fra Volvo FM.

Samme kjørbarhet og ytelse som diesellastebiler

Drivlinjen i de nye gassdrevne lastebilene er basert på vår anerkjente motorteknologi. Ingen andre tilbyr noe lignende. Du får den samme ytelsen – men med 20 %* lavere CO2-utslipp. Med nye, gassdrevne Volvo FM LNG får du den samme kjørbarheten og ytelsen som du kjenner fra Volvo FM. 

Ta en titt på spesifikasjonene
Reduser drivstoffkostnadene med Volvo FM LNG

Reduser drivstoffkostnadene

Volvos nye gassdrevne lastebiler er like drivstoffeffektive som de tilsvarende dieselmodellene våre. Imidlertid er LNG ofte billigere, noe som gjør det mulig å redusere drivstoffkostnadene. 

Reduser miljøpåvirkningen med Volvo FM LNG

Reduser miljøpåvirkningen

Den samme transporten i de samme hastighetene. Men med 20 %* mindre CO2-fotavtrykk. Hvis du har høye miljøambisjoner, får du et fortrinn med gassdrevne Volvo FM LNG. Og hvis du vil sikte enda høyere, kan du bruke biogass og eliminere utslippene dine helt**. Det er et stort steg på veien mot nullutslipp av CO2

Beregn miljøpåvirkningen din nå
Den nye, gassdrevne G13C-motoren

Skaff deg en solid løsning

Motoren er hjertet i enhver lastebil. Den nye gassdrevne motoren er basert på den toppmoderne D13K-motoren vår. Men vi har tatt den et steg videre – med innovative løsninger for å drive den med gass. Og resultatet? Den nye G13C-motoren, som yter like bra som dieselmotorer. Du kan også forvente de samme serviceintervallene og den samme ytelsen og påliteligheten. 

Bærekraftig transport

Skill deg ut fra konkurrentene dine

Krever kundene dine bærekraftig transport? Bra. Med Volvo FM LNG kan du umiddelbart redusere CO2-utslippene med 20 %*. Du trenger ikke en gang gå på kompromiss med verken lastekapasitet, produktivitet eller konkurransedyktighet.

* Dette gjelder utslipp fra kjøretøyet under bruk, såkalt «tank til hjul». 

** Dette gjelder utslipp som omhandler hele karbon-syklusen, såkalt «kilde til hjul»

Domenico Monge, administrerende direktør i Monge & C Spa

Det å bruke gassdrevne kjøretøy hadde ikke bare vært til stor hjelp for miljøet. Det hadde også vært nyttig for bedriften vår, siden det reduserer de direkte og indirekte kostnadene.

Domenico Monge

Den administrerende direktøren i Monge & C Spa deler de store fremtidsplanene sine.

Produktsjefen i Volvo Trucks om de nye gassdrevne lastebilene

Samfunnet krever renere alternative drivstoff. LNG kan være både en umiddelbar løsning og en langtidsløsning med betydelig mindre miljøpåvirkning.

Tobias Bergman

Produktsjefen i Volvo Trucks om de nye gassdrevne lastebilene.

Mot nullutslipp

Energieffektivitet og alternative drivstoff er svært viktige deler av strategien vår for overgang til bærekraftig transport. Med nye, gassdrevne Volvo FM LNG kan CO2-fotavtrykket reduseres med 20 %* umiddelbart. Og muligheten til å bruke biogass kan potensielt eliminere utslippene helt**. Med denne lastebilen åpnes det langtidsmuligheter for å gå over til fornybare drivstoff – noe som gjør oss mindre avhengig av fossile drivstoffkilder. 

Alt dette er viktige steg på veien mot målet vårt om nullutslipp av CO2 og transport som er bærekraftig både for miljøet og bedriften din. 

 

* Dette gjelder utslipp fra kjøretøyet under bruk, såkalt «tank til hjul». 

 ** Dette gjelder utslipp som omhandler hele karbon-syklusen, såkalt «kilde til hjul». 

Finn nærmeste forhandler

Mer informasjon

Den lokale Volvo Trucks-forhandleren forteller deg mer enn gjerne om funksjonene til og fordelene ved Volvo FM LNG. 

Finn nærmeste forhandler

Reduser miljøpåvirkningen

Med kalkulatoren vår for beregning av miljøpåvirkning kan du se hvor mye du kan redusere miljøpåvirkningen din med ved hjelp av de nye LNG-motorene våre, som yter like bra som dieselmotorer.