Hele fjæringssystemet har blitt oppdatert og fintilpasset. Alt er enten byttet ut, oppgradert eller forbedret for å gi bedre kjøreegenskaper.

Niklas Fröjd

ekspert på kjøretøydynamikk, Volvo Trucks

Volvo FM med forbedret styrestabilitet

Stødig som et tog

Den nye geometrien til bladfjæringen foran reduserer rullekraften og gir en vesentlig forbedring av styrestabiliteten, slik at du får bedre kontroll i alle situasjoner. Den forbedrede fjæringen gjør det også mindre nødvendig å korrigere kursen. Lastebilen lystrer deg på motorveien og rundt hver eneste sving.

Volvo FM med redusert overstyring

Kontrollere krefter

Vi har forvandlet luftfjæringen bak også. Den Volvo-patenterte utformingen har stabilisatorer foran akselen som forhindrer at uønskede veikrefter overføres til rammen. Utformingen hindrer også at krefter fra tilhengeren får lastebilen til å overstyre når du kjører inn i en sving. 

Volvo FM, den utrolige spagaten

Volvo Dynamic Steering

Den største nyheten siden servostyringen. Volvo Dynamic Steering bruker "ekstra dreiemoment" for å korrigere utilsiktede rattbevegelser og for å tilføre et ekstra dreiemoment når det trengs. Resultatet er perfekt stabilitet ved høye hastigheter, total kontroll ved lave hastigheter og vesentlig mindre belastning på musklene.

VT

Ikke slå deg til ro med løfter

Opplev kjøreegenskaper i verdensklasse. Besøk din Volvo Trucks-forhandler – som mer enn gjerne låner deg nøklene.

Finn nærmeste forhandler