De drivstoffeffektive Euro 6 Volvo dieselmotorene

Våre mest drivstoffeffektive motorer

Motorene våre er møysommelig utviklet for å være drivstoffbesparende uten at det går ut over ytelsen. Vi har optimalisert geometrien i forbrenningskammeret. Utformet vertikale, sentralt plasserte enhetsinjektorene. Økt fyllingsgraden …

Vi kunne ha snakket i det vide og brede om de teknologiske fremskrittene. Det som er det viktigste med disse nyskapningene, er betydningen de har for bunnlinjen. Og miljøet.

Bli kjent med motorene våre
Den drivstoffeffektive I-Shift-girkassen

I-Shift – enkel, pålitelig og svært drivstoffeffektiv

I-Shift sørger for maksimal ytelse og effekt ved å overvåke og reagere på kjøretøyets masse, veiens helling, hastighet og akselerasjon. Drivstofforbruket reduseres med opptil 5 prosent sammenlignet med en manuell girkasse. Med opptil 7 % i kombinasjon med I-Roll-teknologi for bevegelseskraft. Den er også brukervennlig.

Hils på I-Shift
I-See kan redusere drivstofforbruket med opptil 5 %

I-See – du ser at drivstoffutgiftene blir mindre

I-See bruker informasjon om veihelningen til å styre hastighet og girskift slik at lastebilen bruker minst mulig drivstoff. Ved å dra nytte av lastebilens bevegelsesenergi kan systemet redusere drivstofforbruket med opptil 5 %.

Riktige dekk og riktig justering av hjulene kan gi drivstoffbesparelser

Juster hjulene. Oppnå besparelser

Med riktige dekk, riktig lufttrykk og riktig justering av hjul og aksler kan du redusere drivstofforbruket med opptil 14 %. Våre undersøkelser for Europa viser at to av tre lastebiler har feiljustert aksel- og hjulstilling. Det er derfor mye å hente på små justeringer.

Med Fuel Advice er det lettere å spare drivstoff

Fuel Advice – reduser forbruket, konsekvent

Oppnå drivstoffmålene. Se at forbruket går ned etter hvert som du bli mer effektiv. Abonner på Fuel Advice-tjenesten og få din personlige drivstoffveileder. Med veiledernes jevnlige analyse, ekspertveiledning og praktiske støtte sparer du drivstoff umiddelbart, og du gjør fremskritt år etter år.

Hvor mye kan du spare med Fuel Advice?
Dynafleet og sjåføropplæring kan spare opptil 7 % drivstoff

Oppdag kraften fra dataene

Sammen kan Dynafleet og sjåføropplæringen hjelpe deg å spare opptil 7 % drivstoff. 

Dynafleet – spor drivstoffeffektiviteten

Bli kjent med vårt intelligente flåtestyringssystem. Følg ytelsen til lastebilene og sjåførene i sanntid, og vis automatisk genererte drivstoffrangeringer. Deretter kan du sammenligne og oppdage trender, og implementere lønnsomme og drivstoffbesparende endringer.

Utforsk Dynafleet >

 

Sjåføropplæring – små endringer, store besparelser

Vårt kurs for effektiv kjøring hjelper deg med å få mest mulig ut av hver eneste dråpe med drivstoff. Den dokumentert tilnærmingen til Volvo Trucks Sjåføropplæring skaper drivstoffeffektive kjøremønstre og bærekraftige, langsiktige besparelser – og er mest effektiv sammen med Dynafleet-rapportene.

Volvos sjåføropplæring>

 

Spoilersystemer sparer drivstoff og senker utslippene

Spoilerpakke

En spoilerpakke kan gi opptil 8 % bedre drivstofføkonomi. Den reduserer turbulensen, gir lavere luftmotstand og leder vinden bort fra tilhengeren. Den er både drivstoff- og kostnadsbesparende og reduserer CO2-utslippene – og det er positivt for miljøet.

VT

Begynn med riktig trinn

Nøkkelen til sunn drivstofføkonomi er å begynne det riktige trinnet. Volvo Trucks-forhandleren din er ekspert på drivstoffsparing. Hvorfor ikke be om litt hjelp?

Finn nærmeste forhandler