Video som forklarer fordelene med vogntogbrems

Vogntogbremsen

Når du svinger eller kjører nedover glatte veier, kobles Volvo FMs nye vogntogbrems inn for å forhindre saksing. Den fungerer ved å pumpebremse tilhengeren slik at hele vogntoget holdes rett. Du kan velge å aktivere vogntogbremsen automatisk i farlige situasjoner når farten er under 50 km/t. Vogntogbremsen er tilgjengelig både for jevnlastbiler og trekkvogner.

Video som forklarer fordelene med sjåførvarselassistent

Sjåførvarselassistent

Sjåførvarselassistenten er et intelligent system som følger med på hvordan du kjører. Hvis du endrer adferd og viser tegn til tretthet, blir du varslet via et signal og en melding på displayet som ber deg ta en pause.

Video som forklarer fordelene med adaptiv konstantfartholder og kollisjonsvarsler med full autobrems

Adaptiv konstantfartsholder med frontkollisjonsadvarsel

Den radarbaserte adaptive fartsholderen (ACC) hjelper deg i trafikken ved å holde trygg avstand til kjøretøyet foran ved å styre gassen og tilgjengelige bremser. Hvis det er en risiko for sammenstøt, projiseres det varsellys på frontruten.

Video som forklarer fordelene med feltskifteassistent

Feltskiftevarsler

Når feltskiftevarsleren er aktivert, bruker den en radarsensor for å sjekke om det er trafikanter i blindsonen på passasjersiden. Hvis det ikke er trygt å skifte felt, varsles du av et lydsignal og et blinkende ikon ved siden av speilet på passasjersiden.

Video som forklarer fordelene med elektronisk stabilitetsprogram (ESP)

ESP (Electronic Stability Program)

Volvos elektroniske stabilitetsprogram (ESP) reduserer effektivt risikoen for skrens og velt. Programmet griper inn i farlige situasjoner ved å redusere motoreffekten og bruke bremser på hvert av lastebil- og tilhengerhjulene separat. ESP leveres nå til de fleste lastebilspesifikasjoner – både trekkvogner og jevnlastbiler.

Video som forklarer fordelene med nødbremselys

Nødbremselys

Hvis du bråbremser, blinker bremselysene raskt for å varsle bilene bak deg. Dette er en enkel måte å unngå livsfarlige påkjørsler bakfra på.

Aktiv sikkerhetspakke

ACC – adaptiv konstantfartholder
Feltskiftevarsler
Sjåførvarselassistent
VT

Få en sikkerhetsoppgradering

Besøk den lokale Volvo Trucks-forhandleren for å oppleve våre sjåførassistentsystemer i praksis.

Finn nærmeste forhandler