Vi vet hva som skjer ute i felten. Vi vet at alvorlige ulykker skjer. Derfor utfører vi så mange tester i tillegg til de lovpålagte.

Carl Johan Almqvist

Trafikk- og produktsikkerhetssjef i Volvo Trucks

Interiør

Volvo FL – du sitter trygt

Du sitter trygt

Du er godt beskyttet i en Volvo FL. Både setefestene og hele førerhusstrukturen er forsterket og har gjennomgått alle de omfattende testene som førerhusene våre utsettes for. 

Volvo FL – alkolås

Alkolås

Alkohol har ikke noe i trafikken å gjøre. Alkolåsen kan fabrikkmonteres, og den gir et tydelig signal til sjåfører og transportkunder om hvor viktig trafikksikkerhet er for deg. 

Volvo FL – mannskapsførerhus

Mannskapsførerhus

Opptil 7 personer sitter trygt i et Volvo FL mannskapsførerhus. Mannskapsførerhuset er selvsagt like grundig testet som alle våre andre førerhus. 

Volvo FL – integrert sikkerhetsbelte

Integrert sikkerhetsbelte

Omtrent halvparten av alle dødsulykker i lastebiler kunne vært unngått ved bruk av sikkerhetsbelte – et faktum som er verdt å huske på neste gang du legger ut på veien. I Volvo FL er sikkerhetsbeltene integrert i setene. 

Eksteriør

Volvo FL – underkjøringshinder

Underkjøringshinder

Integrert foran, bak og på sidene, og beskytter andre trafikanter ved eventuelle sammenstøt. Systemet forhindrer at mindre kjøretøyer blir fastklemt under lastebilen. 

Volvo FL – belysning

Belysning

Vi har integrert posisjonslysene foran og kjørelysene. Dette gir intelligent belysning fra en kompakt pakke. Lastebilen er alltid synlig for andre trafikanter. 

Volvo FL – sikt i alle retninger

Sikt i alle retninger

Den perfekte kombinasjonen av speil, en stor frontrute med lav nederste kant og ekstra vinduer i dørene gjør det lett å se hva som befinner seg rundt lastebilen. Helt nødvendig for å kjøre trygt i byområder. 

Volvo FL – aktive sikkerhetssystemer

Aktive sikkerhetssystemer

Lastebilen hjelper deg. Få en rask oversikt over Volvo Trucks' aktive sikkerhetssystemer i bruk. 

Volvo FL – om sikkerhet

Hva om?

Sjefen for trafikk- og produktsikkerhet avslører hemmeligheten bak våre aktive sikkerhetssystemer og hvordan de virker.

VT

Få en førstehånds opplevelse av sikkerheten

Oppsøk din lokale Volvo Trucks-forhandler for å oppleve de fantastiske sikkerhetsfunksjonene og få svar på alle spørsmål du måtte ha om sikkerhet.

Finn nærmeste forhandler