Volvo FH16 – drivstoffeffektive motorer

Våre mest drivstoffeffektive motorer

Motorene våre er nøye utviklet for å være drivstoffbesparende – uten at det går ut over ytelsen. Vi har optimalisert geometrien i forbrenningskammeret. Utformet vertikale, sentralt plasserte enhetsinjektorene. Økt fyllingsgraden …

Vi kunne ha snakket i det vide og brede om de teknologiske fremskrittene. Det som er det viktigste med disse nyskapningene, er betydningen de har for bunnlinjen. Og miljøet.

Bli kjent med motorene våre
Girkassen I-Shift bidrar til å spare drivstoff og redusere forbruket

I-Shift – enkel, pålitelig og svært drivstoffeffektiv

I-Shift sørger for maksimal ytelse og effekt ved å overvåke og reagere på kjøretøyets masse, veiens helling, hastighet og akselerasjon. Sammen med en dieselmotor fra Volvo reduserer I-Shift drivstofforbruket med opptil 5 % sammenlignet med en manuell girkasse. I kombinasjon med I-Roll-teknologi for bevegelseskraft kan du spare opptil 7 %. Den er også brukervennlig.

Hils på I-Shift
Volvo FH16 – I-See

I-See – du ser at drivstoffutgiftene blir mindre

I-See bruker informasjon om veihelningen til å styre hastighet og girskift slik at lastebilen bruker minst mulig drivstoff. Ved å dra nytte av lastebilens bevegelsesenergi kan systemet redusere drivstofforbruket med opptil 5 %. De største besparelsene kommer i slakke bakker, men I-See sparer drivstoff på neste hver eneste helning.

Volvo FH16 – juster hjulene

Juster hjulstillingen og oppnå besparelser

Med riktige dekk, riktig lufttrykk og riktig justering av hjul og aksler kan du redusere drivstofforbruket med opptil 14 %. Våre undersøkelser for Europa viser at to av tre lastebiler har feiljustert aksel- og hjulstilling. Det er derfor mye å hente på små justeringer.

Fuel Advice er et samarbeidsinitiativ som hjelper deg å sette opp egne retningslinjer for effektivitet, der du kan få støtte ved behov

Fuel Advice – reduser forbruket, konsekvent

Oppnå drivstoffmålene. Se at forbruket går ned etter hvert som du bli mer effektiv. Abonner på Fuel Advice og bli koblet til en personlig drivstoffveileder. Med veiledernes jevnlige analyse, ekspertveiledning og praktiske støtte sparer du drivstoff umiddelbart, og du gjør fremskritt år etter år.

Spar drivstoff med Dynafleet

Oppdag kraften fra dataene

Sammen kan Dynafleet og sjåføropplæringen hjelpe deg å spare opptil 7 % drivstoff.

Dynafleet – spor drivstoffeffektiviteten

Bli kjent med vårt intelligente flåtestyringssystem. Følg ytelsen til lastebilene og sjåførene i sanntid, og vis automatisk genererte drivstoffrangeringer. Deretter kan du sammenligne og oppdage trender, og implementere lønnsomme og drivstoffbesparende endringer.

Sjåføropplæring – små endringer, store besparelser

Vårt kurs for effektiv kjøring hjelper deg med å få mest mulig ut av hver eneste dråpe med drivstoff. Den dokumentert tilnærmingen til Volvo Trucks Sjåføropplæring skaper drivstoffeffektive kjøremønstre og bærekraftige, langsiktige besparelser – og er mest effektiv sammen med Dynafleet-rapportene.

Volvo FH16 – spoilerpakke

Spoilerpakke

En spoilerpakke kan gi opptil 8 % bedre drivstofføkonomi. Den gir mindre turbulens, lavere luftmotstand og leder vinden bort fra tilhengeren.  Den er både drivstoff- og kostnadsbesparende, og reduserer CO2-utslippene – noe som er positivt for miljøet.

Finn nærmeste forhandler

Begynn med riktig trinn

Nøkkelen til sunn drivstofføkonomi er å begynne det riktige trinnet. Forhandleren din er ekspert på drivstoffsparing. Hvorfor ikke be om litt hjelp?

Finn nærmeste forhandler