Fra dag én har Volvo Dynamic Steering gitt perfekt stabilitet i høy hastighet, total kontroll i lav hastighet og redusert belastningen på musklene dine. Nå hjelper den deg også med å unngå skrens og utilsiktet bytte av kjørefelt, lar deg angi rattinnstillinger og den tilbyr til og med fjernstyring.

Volvo FH som kjører i kalde omgivelser

Unngå skrens

Volvo Dynamic Steering med retningsstabilitet minimerer risikoen for ulykker knyttet til skrens. Hvis systemet registrerer en skrens, aktiverer den umiddelbart en lett rattassistanse. Dette hjelper deg med å styre i motsatt retning og stabilisere kjøretøyet – selv før du vet at noe er i ferd med å skje.

Se hvordan det virker
En sjåførs hånd på rattet

Dynamisk kjøring

Volvo Dynamic Steering med personlige innstillinger gir deg kontrollen. Det er du som angir rattmotstanden som passer kjøreforholdene og preferansene dine. Du velger enten en forhåndsdefinert innstilling eller tilpasser en fra bunnen av. Resultatet – den hjelper deg med å få nøyaktig den kjøreopplevelsen du ønsker.

Se hvordan det virker
Volvo FH som kjører ved siden av en Volvo-bil

Hold deg i feltet ditt

Volvo Dynamic Steering med kjørefeltvarsler minimerer faren for veltulykker og kollisjoner med andre kjøretøy. Hvis lastebilen skulle komme i nærheten av veimarkeringene utilsiktet, hjelpes du tilbake i kjøreretningen med forsiktig styrestøtte. Det merkes nesten ikke, men hever sikkerheten til et helt nytt nivå.

Se hvordan det virker
En sjåfør som styrer Volvo FH via fjernkontroll fra utsiden

Velkommen til det nye førerhuset ditt

Med Volvo Dynamic Steering med ekstern styring kan du styre lastebilen via en fjernkontroll. Dette er perfekt der gjentatte korte flyttinger av lastebilen kombineres med arbeid utenfor førerhuset. Produktiviteten økes, for ikke å nevne at arbeidsdagen din blir mye mer behagelig.

Se hvordan det virker
Video om hvordan Volvo Dynamic Steering fungerer

Slik fungerer Volvo Dynamic Steering

Styringsteknologi som reagerer ultraraskt

Vår patenterte teknologi kombinerer vanlig hydraulisk servostyring med en elektronisk styrt elektrisk motor som er festet til styresnekken. ECU (Electrical Control Unit) behandler signaler fra flere sensorer og beregner hvor lastebilen er på vei og hvilken intensjon sjåføren har. Motoren kontrolleres 2 000 ganger i sekundet, og benytter et prinsipp som kalles ekstra dreiemoment til å korrigere utilsiktede rattbevegelser og for å gi ekstra rattmoment ved behov. Volvo Dynamic Steering er nå tilgjengelig for alle akselkonfigurasjoner – inkludert de som har doble foraksler.

Volvo FH16 – Dynamic Steering i høy fart

Enkel kjøring i alle hastigheter

Ved høye hastigheter sørger Volvo Dynamic Steering for at lastebilen er stabil og holder kursen. Ved langsom og forsiktig manøvrering får du all styrekraften du trenger, uansett hvilken last du frakter. Vi snakker i fullt alvor når vi sier at du kan styre nye Volvo FH med bare én finger.

Lastebilsjåfør som rygger med Volvo Dynamic Steering

Bakover. Like enkelt som fremover.

Nå er det ikke lenger anstrengende å rygge en fullastet lastebil. Volvo Dynamic Steering gir deg perfekt presisjon og uanstrengt kontroll over styringen, og rattet går automatisk tilbake til nøytral posisjon. Med forbedret retningsstabilitet kan du rygge mer enn 100 meter uten å komme ut av kurs.

Volvo FH – helt rett kjøring

Helt rett kjøring under alle forhold

Korrigering av kursen etter å ha bremset på et ujevnt underlag? Ikke nå lenger. Støt fra hull, hjulspor og veimerking? Knapt merkbare. Volvo Dynamic Steering balanserer til og med effekten av kraftig sidevind. Du kan løsne grepet på rattet – lastebilen endrer kurs bare når du vil det.

Finn nærmeste forhandler

Klar for prøve dynamisk kjøring?

Besøk din lokale Volvo Trucks-forhandler og opplev den mest behagelige prøveturen du har hatt.

Finn nærmeste forhandler