Lastebilen får informasjon om topografien forut, og gir beskjed til motoren og I-Shift-girkassen om hvordan bevegelsesenergien kan utnyttes optimalt for å spare drivstoff og redusere CO2-utslippene.

Anders Eriksson

I-See-utvikler, Volvo Trucks

Video om virkemåten til I-See

I-See-besparelser

Se hvor mye I-See kan spare for deg.

Slik virker det

Når du nærmer deg en bakke, laster lastebilen ned data fra en høyoppløst topografisk kart som er tilgjengelig på Internett. Deretter brukes denne informasjonen i en sekstrinns prosess for å utnytte lastebilens egen bevegelsesenergi og redusere drivstofforbruket med opptil 5 %. Hvis ikke veien er med på kartet, eller hvis tilkoblingen til serveren mislykkes, gå lastebilen tilbake til den delte databaseløsningen.

Dyktige sjåfører gjør dette allerede. Men når du kjører i åtte timer, gjør du det ikke like bra hver gang. Når I-See tar seg av bakkene, kan du konsentrere deg om andre sider ved kjøringen i stedet.

 I-See koblet til nettskyen

Alltid støtte, alltid på veien

Nye I-See har blitt enda bedre. Akkurat som før bruker det data om topografien til å optimalisere hastighet og girskift. Nye I-See bruker primært data fra et topografisk kart med høy oppløsning, og sekundært data som andre I-See-brukere har gjort tilgjengelig i skyen. Hvis forbindelsen svikter, bruker systemet lokalt lagrede data.

Dette betyr at du alltid har tilgang til topografiske data og får en mer behagelig kjøreopplevelse, og systemet oppdateres automatisk uten at du trenger å kjøre til et verksted.

Finn nærmeste forhandler

Lyst å spare mer?

Besøk din lokale Volvo Trucks-forhandler for å se nærmere på våre drivstoffbesparende funksjoner og tjenester.

Finn nærmeste forhandler