En Volvo FH. Men med 20 % mindre CO2

En lastebil for tung regional- og langtransport. Med den samme kjørbarheten og ytelsen som du kjenner fra Volvo FH. Men med lavere miljøpåvirkning samt mulighet for reduserte drivstoffkostnader. Du trenger ikke å gå på kompromiss med verken kjørbarhet eller produktivitet.

Euro 6 trinn C ● 420 hk / 2100 Nm eller 460 hp / 2300 Nm ● I-Shift ● Trekkvogn eller jevnlastebil ● 4×2, 6×2 eller 6×4 ● Rekkevidde på opptil 1000 km 

Fem gode grunner til å velge Volvo FH LNG

Det finnes ikke tilsvarende lastebiler på markedet. Finn ut hva som gjør den unik, og hvorfor den er et utmerket valg både for bedriften din og miljøet. 

Samme kjørbarhet og ytelse som diesellastebiler

Samme kjørbarhet og ytelse som diesellastebiler

Drivlinjen i de nye gassdrevne lastebilene er basert på vår anerkjente motorteknologi. Ingen andre tilbyr noe lignende. Du får den samme ytelsen – men med 20 %* lavere CO2-utslipp. Nye, gassdrevne Volvo FH LNG har den samme kjørbarheten og ytelsen som du kjenner fra Volvo FH. 

Ta en titt på spesifikasjonene
Reduser drivstoffkostnadene

Reduser drivstoffkostnadene

Volvos nye gassdrevne lastebiler er like drivstoffeffektive som de tilsvarende dieselmodellene våre. Imidlertid er LNG ofte billigere, noe som gjør det mulig å redusere drivstoffkostnadene.

Reduser miljøpåvirkningen

Reduser miljøpåvirkningen

Den samme transporten i de samme hastighetene. Men med 20 %* mindre CO2-fotavtrykk. Hvis du har høye miljøambisjoner, får du et fortrinn med gassdrevne Volvo FH LNG. Og hvis du vil sikte enda høyere, kan du bruke bio-LNG og eliminere utslippene dine helt*. Det er et stort steg på veien mot nullutslipp av CO2

Beregn miljøpåvirkningen din nå
Den nye gassdrevne motoren vår

Skaff deg en solid løsning

Motoren er hjertet i enhver lastebil. Den nye gassdrevne motoren er basert på den toppmoderne D13K-motoren vår. Men vi har tatt den et steg videre – med innovative løsninger for å drive den med gass. Og resultatet? Den nye G13C-motoren, som yter like bra som dieselmotorer. Du kan også forvente de samme serviceintervallene og den samme ytelsen og påliteligheten. 

Skill deg ut fra konkurrentene dine

Skill deg ut fra konkurrentene dine

Krever kundene dine bærekraftig transport? Bra. Med Volvo FH LNG kan du umiddelbart redusere CO2-utslippene med 20 %*. Du trenger ikke en gang gå på kompromiss med verken lastekapasitet, produktivitet eller konkurransedyktighet. 

* Dette gjelder utslipp fra kjøretøyet under bruk, såkalt «tank til hjul». 

Slik flyter gassen i motoren

Våre LNG-lastebiler leverer samme ytelse sm våre diesel-lastebiler, men med lavere drivstofforbruk og CO2-utslipp. I denne korte filmen viser vi hvordan systemet virker og hvordan den bruker mindre drivstoff. Se videoen under. 

Volvo LNG motor. Foto.

Se LNG historien til Volvo-kunden Monge

Monge Transport er alltid på jakt etter miljøvennlige løsninger. Se videoen under. 

Domenico Monge, administrerende direktør i Monge & C Spa

Det å bruke gassdrevne kjøretøy hadde ikke bare vært til stor hjelp for miljøet. Det hadde også vært nyttig for bedriften vår, siden det reduserer de direkte og indirekte kostnadene.

Domenico Monge

Den administrerende direktøren i Monge & C Spa deler de store fremtidsplanene sine.

Her er Volvo FH LNG

Reduserer CO2 utslippene med 20-100 %. Se videoen under. 

Volvo FH LNG som kjører ved en grønn eng. Foto.

Samfunnet krever renere alternative drivstoff. LNG kan være både en umiddelbar løsning og en langtidsløsning med betydelig mindre miljøpåvirkning.

Tobias Bergman

Produktsjefen i Volvo Trucks om de nye gassdrevne lastebilene.

Mot nullutslipp

Energieffektivitet og alternative drivstoff er svært viktige deler av strategien vår for overgang til bærekraftig transport. Med nye, gassdrevne Volvo FH LNG kan CO2-fotavtrykket reduseres med 20 %* umiddelbart. Og muligheten til å bruke bio-LNG kan potensielt eliminere utslippene helt. Med denne lastebilen åpnes det langtidsmuligheter for å gå over til fornybare drivstoff – noe som gjør oss mindre avhengig av fossile drivstoffkilder. 

Alt dette er viktige steg på veien mot målet vårt om nullutslipp av CO2 og transport som er bærekraftig både for miljøet og bedriften din.

 

* Dette gjelder utslipp fra kjøretøyet under bruk, såkalt «tank til hjul». 

Finn nærmeste forhandler

Hold deg oppdatert om gassdrevne Volvo FH LNG

Den lokale Volvo Trucks-forhandleren holder deg gjerne oppdatert om siste nytt innen gassdrevne lastebiler i landet ditt.

Finn nærmeste forhandler

Reduser miljøpåvirkningen

Med kalkulatoren vår for beregning av miljøpåvirkning kan du se hvor mye du kan redusere miljøpåvirkningen din med ved hjelp av de nye LNG-motorene våre, som yter like bra som dieselmotorer.