Vi vet hva som skjer ute i felten. Vi vet at alvorlige ulykker skjer. Derfor utfører vi så mange tester i tillegg til de lovpålagte.

Carl Johan Almqvist

Trafikk- og produktsikkerhetssjef i Volvo Trucks

Vi anstrenger oss til det ytterste med våre sikkerhetstester: video

Interiør

Volvo FH – nattmodus

Med nattmodus har sjåførene muligheten til å slå av alle unødvendige baklys på instrumentbordet ved å trykke på en knapp. Dette betyr mindre gjenskinn i sjåførens synsfelt, samt færre forstyrrelser fra gjenspeilinger i frontruten og sidespeilene. Nattmodus er best egnet til nattkjøring for langtransportsjåfører og til rygging og manøvrering i dårlig vær eller komplekse omgivelser, som ved til- og frakobling av tilhengere.

Volvo FH – sikkerhetsluke

SIKKERHETSLUKE

Alle Volvo FH-lastebiler har et stort takvindu som også fungerer som en nødluke. Dette gir også et lyst og luftig førerhus, noe som hjelper deg å være årvåken og fokusert på veien.

Volvo FH – sikkerhetsbelte

SIKKERHETSBELTE

Omtrent halvparten av alle dødsulykker i lastebiler kunne vært unngått ved bruk av sikkerhetsbelte – et faktum som er verdt å huske på neste gang du legger ut på veien.

Eksteriør

Volvo FH – frontmontert underkjøringsbeskyttelse

Frontmontert underkjøringsbeskyttelse

Absorberer en del av energien i kollisjonen ved at det trekkes bakover under lastebilen. Nå produsert i lettere og sterkere materialer, og effektivt selv ved høye hastigheter. 

Volvo FH – belysning

Belysning

Vi har integrert posisjonslysene foran og kjørelysene. Dette gir intelligent belysning fra en kompakt pakke.

Volvo FH – speil og vinduer

Speil og sikt

En rekke smartfunksjoner har blitt utviklet for å gi sjåførene våre 360-graders sikt. De store vinduene og speilene på FH-lastebilene gir også svært god oversikt.

AKTIVE SIKKERHETSSYSTEMER

Lastebilen hjelper deg. Få en rask oversikt over Volvo Trucks' aktive sikkerhetssystemer i bruk.

Finn nærmeste forhandler

OPPLEV SIKKERHETEN PÅ NÆRT HOLD

Oppsøk din lokale Volvo Trucks-forhandler for å oppleve de fantastiske sikkerhetsfunksjonene og få svar på alle spørsmål du måtte ha om sikkerhet.

Finn nærmeste forhandler