HOLD JEVN FART. SPAR DRIVSTOFF

Holde farten OG spare drivstoff? Samtidig? Er det så uoppnåelig som det høres ut som? Det er hvertfall veldig utfordrende å levere i tide, samtidig som å holde drivstoffkostnadene nede. Derfor har vi utviklet en unik drivlinje med ekstra høy ytelse og bedre drivstoffeffektivitet.

Din lønnsomhet er viktig for oss. Ved å øke gjennomsnittshastigheten din kan du forbedre produktiviteten din. Samtidig sparer du drivstoff og reduserer miljøpåvirkningen. Her er 6 ting som gjør dette enkelt.

1. En unik girkasse med dobbeltclutch

I-Shift dual clutch-girkassen

I-SHIFT DUAL CLUTCH – EN UNIK GIRKASSE

To girkasser i én. Ingen avbrudd i kraft eller dreiemoment. Høyere gjennomsnittshastighet og likevel lavere drivstofforbruk.

Vår unike dobbeltclutch-girkasse, I-Shift Dual Clutch, sørger for jevnere og mer komfortabel kjøring. Knapt merkbare girskift gjør at lastebilen yter bedre. Det gir en jevn effektflyt som vil forvandle kjøreopplevelsen, samtidig som du øker produktiviteten din.

Les mer om I-Shift Dual Clutch

I-Shift med dobbeltclutch:

Gir Pleyms Transport fordeler

- Ikke bare er det den desidert beste bilen jeg noen gang har kjørt, men dieselforbruket er rett og slett utrolig bra. Med den nye I-shift dobbelclutch-girkassa, er denne trekkvognen en fryd å kjøre.

Les mer om bilene til Pleyms Transport

2. Oppdatert D13-motor & riktig bakakselforhold

Et nærbilde av Volvo D13 Euro-6-motoren

MER KRAFT. MINDRE DRIVSTOFF

Mer effektiv enn noensinne. Den perfekte balansen mellom kjørbarhet og drivstofføkonomi.

Vår nye integrerte drivlinje består av en forsterket Euro 6-motor og Volvos unike I-Shift. Kompresjonen er økt på D13-versjonene med 420 og 460 hk. D13-motorene med 500 og 540 hk har også en ny, optimalisert turbolader.

Flere forbedringer av motoren og girkassen. En betydelig forbedring innen ytelse og drivstofforbruk.

Les mer om Volvo-motoren
Bakakselen på Volvo FH

DET RETTE FORHOLDET

Hva mener vi med det rette forholdet? Her er det snakk om bakaksler. De er det siste leddet i et effektivt kjede som gir strøm til motoren fra hjulene på lastebilen.

Ved å utstyre bakakselen vår med den optimale utvekslingen for langtransport fungerer det perfekt sammen med D13-motoren og I-Shift Dual Clutch. Resultatet er riktigere turtall, mer komfortabel kjøring og bedre drivstoffeffektivitet.

Les mer om drivlinjen

3. Utrettelig cruise controll

En sølvgrå Volvo FH 540-lastebil i solnedgang

I-CRUISE BIDRAR TIL KONSTANT FART

Intelligent konstantfartholder. I-Cruise justerer farten din for å holde drivstofforbruket nede. Dette gir ikke bare økt produktivitet gjennom å opprettholde en høy gjennomsnittshastighet. Det bidrar også til tryggere og mer komfortabel kjøring.

Les mer om I-Cruise
En sølvgrå Volvo FH 540 kjører opp en bakke

HUSKER ALLE VEIER

Hvilken rute bruker du minst drivstoff på? Og hvordan kjøre mest mulig effektivt på valgt rute? I-See-systemet husker og lagrer hver eneste bakke i en sentral database. Denne informasjonen gjør at lastebilen automatisk reagerer på hellinger for å unngå unødvendige girskift. Uten behov for kart eller GPS.

Ved å kombinere I-Cruise med I-see får du en trofast drivstoffsparende partner.

Les mer om I-See

4. Løftbar aksel - effektivt og økonomisk

Tandem akselløft fra Volvo Trucks

HEV DRIVAKSELEN

Lavere svingradius. Maksimalt veigrep. Lavere drivstofforbruk. Tandemakselløft er en unik funksjon for 6x4- eller 8x4-oppsettene. Den kombinerer trekkraften og lastekapasiteten til en tandemdrevet lastebil med manøvrerbarheten og effektiviteten til en boggibil.

Når lastebilen er losset, trykker du på en knapp for å koble fra og heve drivakselen. Så snart kjøretøyet er lastet igjen, senkes drivakselen automatisk og kobles inn igjen. Dette sikrer maksimal trekkraft og kjørbarhet.

Ved å deaktivere drivakselen når den ikke trengs, kan du redusere drivstofforbruket med opptil 4 % ekstra.

Les mer om tandem akselløft

5. Utstyr og planlagt vedlikehold

En spoilerpakke fra Volvo Trucks gir minimal luftmotstand

En spoilerpakke fra Volvo Trucks gir minimal luftmotstand

Et glatt karosseri bidrar til lavere drivstofforbruk. Vi har brukt vindtunneltester for å finjustere vindavviserne våre. Og resultatet? Betydelig lavere drivstofforbruk.

Les mer om Volvo-tilbehør
Ingen uforusette driftstans. Illustrasjon.

INGEN UFORUTSETT DRIFTSSTANS

Vårt løfte: Maksimal driftstid. Med vår banebrytende serviceplanlegging er lastebilen din elektronisk knyttet til verkstedet. Nøyaktig forebyggende vedlikehold medfører drivstoffsparing. Og holder lastebilen din på veien.

 

Les mer om planlagt service
Energisparende dekk

Energisparende dekk

Dekkene våre bidrar til at lastebilen din yter optimalt. 315/70 R22.5-dekkene er f.eks. spesielt utviklet for langtransport. Drivstoffsparende tiltak som er tilpasset oppdraget ditt.

Sjekk dekktrykket.

Sjekk dekktrykket.

Dekktrykk. Det er lett å undervurdere i hvor stor grad dette påvirker lønnsomheten din. Sammen med optimal hjul- og akselstilling bidrar korrekt dekktrykk til å spare drivstoff og penger på sikt.

 

6. Langsiktig produktivitet

Dynafleet-appen fra Volvo Trucks.

SPAR DRIVSTOFF MED DYNAFLEET

Hvor drivstofføkonomisk er det mulig å kjøre? Med Dynafleet Drivstoff og miljø ser du nøyaktig hvor effektive lastebilene og sjåførene dine er.

Poengsummer for drivstoffeffektivitet bidrar til bedre ytelse blant sjåførene. Det styrker også bunnlinjen din.

Les mer om Dynafleet
De menneskelige faktorene. Foto.

DE MENNESKELIGE FAKTORENE

Det sier seg selv at ny teknologi gir bedre drivstoffeffektivitet og økt sikkerhet. Én faktor er derimot viktigere enn noen andre. Sjåføren. Kursene våre er utviklet for å skape sikrere og mer effektive sjåfører. I kombinasjon med Dynafleet er et steg i riktig retning mot økt lønnsomhet. 

 

Les mer om Sjåføropplæring
Ikon for å skru av motoren på Volvo-lastebiler

SKRU AV MOTOREN OG SPAR DRIVSTOFF

Små endringer kan utgjøre en stor forskjell. Motordrevne komponenter bruker drivstoff når de er i bruk. Luftkompressorer. Servostyringspumpen. Til og med selve motoren. Ved å slå dem av når de ikke er i bruk kan du spare drivstoff. Og penger.

Hvordan drivstoff- og ytelseskonseptet fungerer

Slik virker det

Utforsk de tekniske funksjonene som gjorde paragliding-stuntet mulig. Det handler om å holde høy gjennomsnittshastighet ved hjelp av den unike drivlinjen som gir ytelse uten avbrudd – og som likevel gir lavere drivstofforbruk.

Kundehistorier

Slik hjalp I-Shift Dual Clutch det italienske transportfirmaet Sartori å spare drivstoff langs krevende fjellruter

I de kuperte regionene nord i Italia trenger det familieeide transportselskapet Sartori Trasporti biler som kombinerer høy ytelse og lavt drivstofforbruk. Med Volvo FH med I-Shift Dual Clutch har de muligens funnet den perfekte løsningen....

For å overleve er selskapet avhengig av lavt drivstofforbruk, god sjåføropplæring og lastebiler med høy ytelse

Gjennom sjåføropplæring, spesielle insentiver og investering i de nyeste lastebilene og den siste teknologien, har det polske fraktselskapet Jastim redusert drivstofforbruket til et nivå som tidligere ble ansett som uoppnåelig....