Den ultimate langtransportbilen

Vi vet at drivstofføkonomi er viktig for våre kunder, derfor har vi utviklet vår mest drivstoffeffektive løsning noensinne: Volvo FH med I-Save. Dette er den ultimate langtransport bilen som er gjerrig på drivstoff – uten å gå på kompromiss med kjøreegenskapene. Jo lenger du kjører, desto mer kan du spare for en mer lønnsom drift.

Volvo FH med I-Save kjører ved kysten. Foto.

Reduser drivstoffutgiftene med 7 %

Ved å kombinere den effektive D13TC-motoren og drivstoffbesparende funksjoner som
kartbasert I-See og Volvo FH med I-Save, reduseres drivstoffkostnadene med opptil 7 %* ved langtransport.

* D13TC Euro 6 step D med drivstoffpakken for langtransport (I-Save) sammenlignet med D13 eSCR Euro 6 step C med drivstoffpakke for langtransport. Den reelle drivstofføkonomien varierer avhengig av mange faktorer som bruk av konstantfartholder, faktisk topografi, sjåførens erfaring og værforhold.

Volvo PRO trekkvogn

Volvo FH med I-Save

Ute etter en trekkvogn?

Klar - ferdig - levert! Vi har ferdigspesifisert en Volvo FH med I-Save. Den er tilpasset norske kjøreforhold. Vi kaller den Volvo PRO og den står klar for rask levering.

Ta en titt på den
Volvo FH med I-Save på motorvei. Foto.

Et produktivitetsløft

Den kraftige D13TC-motoren produserer 300 Nm høyere dreiemoment ved lavt turtall. Det betyr altså mindre akselerasjon og drivstoff for å holde jevn fart på motorveien. Sammen med I-See kan motoren takle stigninger i et høyere gir, og du sparer dermed drivstoff uten å tape fart. Det ekstra dreiemomentet gjør at du kan holde høyere gjennomsnittshastighet, noe du særlig merker i stigninger.

En sjåfør hilser på en annen på motorveien. Foto.

Mer sjåførkomfort

Med Volvo FH med I-Save kan du kjøre lenger med lavere turtall og høyere gir, noe som bidrar til en mykere kjøreopplevelse med mindre støy. Sjåførene kan også se frem til et dreiemoment med raskere respons, noe som gjør denne lastebilen enda mer inspirerende.

Dette er Volvo FH med I-Save

Dette er Volvo FH med I-Save

Volvo FH med I-Save omfatter den svært effektive D13TC-motoren og den omfattende langtransportdrivstoffpakken. Alle funksjonene til I-Save er utformet, testet og bekreftet med tanke på å spare drivstoff ved langtransport.

Drivstoffpakken for langtransport inneholder oppdatert kartbasert I-See, I-Shift med programvare som er optimalisert for langtransport, I-Cruise med I-Roll, nye drivstoffeffektive bakaksler, motorstopp ved tomgang og servostyringspumpe med variabel forskyvning.

Volvo D13TC-motoren – kraftig, men likevel drivstoffeffektiv

Volvo D13TC-motoren – kraftig, men likevel drivstoffeffektiv

D13TC er vår mest drivstoffeffektive motor noensinne. Motoren finnes i versjoner med 460 hk og 500 hk, og har stempler med en patentert innvendig bølgeform som forbedrer forbrenningen og øker effektiviteten. Takket være Turbo Compound-teknologien, utnytter D13TC-motoren den tilgjengelige energien fullt ut på hvert trinn, og gir økt effektivitet over hele turtallområdet – med det beste resultatet i området 900–1400 rpm.

Volvo-motorserien
Oppdatert kartbasert I-See

Oppdatert kartbasert I-See

I-See bruker kunnskap om veien foran til å utnytte lastebilens bevegelsesenergi på best mulig måte i ulendt terreng. Funksjonen tar hånd om girvalg, akselerasjon og motorbremsing når I-Cruise er aktivert. I-See har et nytt høyoppløst kart som gir mer nøyaktig plassering i topografien.

Les mer
Oppdatert I-Shift for langtransport

Oppdatert I-Shift for langtransport

I-Shift med programvare som er optimalisert for langtransport, er spesielt utviklet for effektiv kjøring på motorveien. Resultatet er lavere drivstofforbruk. Når du kjører i økonomimodus, utføres alle girskift i riktig øyeblikk, slik at motoren jobber i det turtallsområdet som gir mest effekt.

Les mer
I-Cruise med I-Roll

I-Cruise med I-Roll

I-Cruise bidrar til å holde jevn hastighet og regulerer hastigheten for å holde drivstofforbruket nede. Denne funksjonen bidrar også til å holde en høyere gjennomsnittshastighet, noe som gir høyere produktivitet og tryggere og behageligere kjøring. Når du kjører i nedoverbakke, kobler I-Roll automatisk ut motoren, slik at lastebilen drives fremover av bevegelsesmomentet, ikke av drivstoffet.

Les mer
Opplev Volvo FH med I-Save

Opplev Volvo FH med I-Save

Se hva du kan oppnå med den nye Volvo FH med I-Save – spar drivstoff uten at det går utover kjørbarheten og kjøregleden underveis.

Finn nærmeste forhandler
Flere tips om hvordan du sparer drivstoff

Flere tips om hvordan du sparer drivstoff

Ta del av ekspertartikler og innsikt

Snakk med en spesialist