Drivstoffeffektivitet handler om å ha kontroll over drivstoffkostnadene og miljøbelastningen. Men først og fremst handler det om å få mest mulig ut av hver eneste dråpe. Ikke gå på kompromiss med produktiviteten. En lastebil med god kjørbarhet som kan holde hastigheten og spare drivstoff er den mest effektive løsningen for deg. Vi har et større utvalg av tilbud enn noensinne for at du skal kunne skreddersy en slik løsning.

D13 drivstoffeffektivitet

En motorserie som leverer

Våre D13 Euro 6 trinn D-motorer er nøye utviklet for å være drivstoffbesparende – uten at det går ut over ytelsen. Alle motorene våre tilbyr en unik kjørbarhet som også mestrer stigninger i toppgir uten at det går utover hastigheten eller drivstofforbruket.

Bli kjent med motorene våre
I-Save

Spar drivstoff med I-Save

Våre nykomlinger i serien er I-Save-drivlinjene for langtransport. De kombinerer våre 460 hk og 500 hk D13TC-motorer med effektive bakaksler og overføringsfunksjoner, for å nevne noen få eksempler. Det kan redusere drivstoffkostnadene med opptil 7 %* når det kombineres med drivstoffpakken for langtransport.

 

* D13TC Euro 6 trinn D med drivstoffpakken for langtransport (I-Save) sammenlignet med D13 eSCR Euro 6 trinn D uten drivstoffpakke for langtransport. Den reelle drivstofføkonomien varierer avhengig av mange faktorer som bruk av konstantfartholder, faktisk topografi, sjåførens erfaring og værforhold.

I-See – du ser at drivstoffutgiftene blir mindre

Hvilken rute bruker du minst drivstoff på? I-See bruker informasjon om topografien til å regulere hastigheten og girskiftene på den mest drivstoffeffektive måten. Ved å dra nytte av lastebilens bevegelsesenergi kan systemet redusere drivstofforbruket med opptil 5 %. I-See bruker skybaserte kartdata for å oppnå de beste resultatene.

Bakakselutveksling

Utveksling for dine oppgaver

Bakakselen er det siste leddet i en effektiv kjede. Ved å utstyre bakakselen med den rette utvekslingen for langtransport, fungerer den perfekt sammen med D13-motoren og I-Shift Dual Clutch. Resultatet? Resultatet er lavere turtall. Mer komfortabel kjøring. Og bedre drivstoffeffektivitet.

I-Cruise

Jevn fart med I-Cruise

Intelligent konstantfartholder. I-Cruise justerer farten din for å holde drivstofforbruket nede. Dette gir ikke bare økt produktivitet gjennom å opprettholde en høy gjennomsnittshastighet. Det bidrar også til tryggere og mer komfortabel kjøring.

Rull lett

Med riktige dekk, riktig lufttrykk og riktig justerte hjul og aksler kan du redusere drivstofforbruket merkbart. Våre undersøkelser for Europa viser at to av tre lastebiler har feiljustert aksel- og hjulstilling. Det er derfor mye å hente på små justeringer.

Fuel Advice – reduser konsekvent

Oppnå drivstoffmålene. Se at forbruket går ned etter hvert som du bli mer effektiv. Med Fuel Advice blir du koblet til en personlig drivstoffveileder. Med jevnlige analyse, ekspertveiledning og praktiske støtte sparer du drivstoff umiddelbart, og du gjør fremskritt år etter år.

Spar drivstoff med Dynafleet

Oppdag kraften fra dataene

Sammen med Dynafleet og sjåføropplæring kan du spare opptil 7 % drivstoff.

Dynafleet – spor drivstoffeffektiviteten

Bli kjent med vårt flåtestyringssystem. Følg ytelsen til lastebilene og sjåførene i sanntid, og vis automatisk genererte drivstoffrangeringer. Deretter kan du sammenligne, oppdage trender og implementere lønnsomme, drivstoffbesparende endringer.

Sjåføropplæring – små endringer, store besparelser

Vårt kurs for effektiv kjøring hjelper deg med å få mest mulig ut av hver eneste dråpe drivstoff. Den dokumentert tilnærmingen til Volvo Trucks Sjåføropplæring skaper drivstoffeffektive kjøremønstre og bærekraftige, langsiktige besparelser – og er mest effektiv sammen med Dynafleet-rapportene.

Spoilerpakke

En spoilerpakke kan gi opptil 8 % bedre drivstofføkonomi. Den gir mindre turbulens, lavere luftmotstand og leder vinden bort fra tilhengeren.  Den er både drivstoff- og kostnadsbesparende, og reduserer CO2-utslippene – noe som er positivt for miljøet.

Finn nærmeste forhandler

Begynn med riktig trinn

Nøkkelen til sunn drivstofføkonomi er å begynne det riktige trinnet. Forhandleren din er ekspert på drivstoffsparing. Hvorfor ikke be om litt hjelp?

Finn nærmeste forhandler