Volvo FH med tilhenger og løftet tandemaksel på grusveil

Optimal kjøremodus

Tandem akselløft er perfekt for deg som kjører med tung last i én retning, og tom på hjemveien. Når lastebilen er losset, trykker du på en knapp på dashbordet for å koble fra og løfte drivakselen. Så snart du laster lastebilen, senkes drivakselen automatisk og kobles til på nytt, slik at du får maksimal trekkraft og manøvrerbarhet. Hele prosessen tar bare 15 sekunder, så du kaster ikke bort dyrebar tid.

Nærbilde av en løftet tandemaksel

Spar opptil 4 % drivstoff

Drivaksler skaper friksjon og rullemotstand – som øker mengden av drivstoff du må bruke. Ved å koble fra og heise opp akselen når du ikke trenger den, kan du redusere drivstofforbruket med opptil 4 % på tilbaketuren med løftet aksel. Det gir også et tydelig utslag på bunnlinjen din.

Løftet tandemaksel på grusvei

Enklere å manøvrere

Når akslene er heist opp, oppfører lastebilen seg som en 4x2 eller en 6x2. Det gir bedre svingradius og betydelig bedre manøvreringsevne. For eksempel kan en 6×4 med en akselavstand på 4,6 meter redusere svingradiusen med mer enn én meter.

Volvo FH – tandemakselløft

Behold veigrepet

Trenger du bedre veigrep? Hvis akseltrykkgrensene tillater det, er det bare å trykke på en knapp på instrumentbordet, og du kan flytte vekten til én drivaksel. 

Finn nærmeste forhandler

Løft akselen. Øk lønnsomheten

Besøk den nærmeste Volvo Trucks-forhandleren og opplev hvordan tandemakselløft fungerer.

Finn nærmeste forhandler