Lastebilen får informasjon om topografien forut, og gir beskjed til motoren og I-Shift-girkassen om hvordan bevegelsesenergien kan utnyttes optimalt for å spare drivstoff og redusere CO2-utslippene.

Anders Eriksson

I-See-utvikler, Volvo Trucks

Video om virkemåten til I-See

I-See-besparelser

Se hvor mye I-See kan spare for deg.

Slik virker I-See

Når du nærmer deg en bakke, laster lastebilen ned data fra en høyoppløst topografisk kart som er tilgjengelig på Internett. Deretter brukes denne informasjonen i en sekstrinns prosess for å utnytte lastebilens egen bevegelsesenergi og redusere drivstofforbruket med opptil 5 %. Hvis ikke veien er med på kartet, eller hvis tilkoblingen til serveren mislykkes, går lastebilen tilbake til den delte databaseløsningen.

Dyktige sjåfører gjør dette allerede. Men når du kjører i åtte timer, gjør du det ikke like bra hver gang. Når I-See tar seg av bakkene, kan du konsentrere deg om andre sider ved kjøringen i stedet.

Volvo FH – I-See i skyen

Alltid støtte, alltid på veien

Nye I-See har blitt enda bedre. Akkurat som før bruker det data om topografien til å optimalisere hastighet og girskift. Nye I-See bruker primært data fra et topografisk kart med høy oppløsning, og sekundært data som andre I-See-brukere har gjort tilgjengelig i skyen. Hvis forbindelsen mislykkes, bruker systemet lokalt lagrede data.

Det betyr at du alltid har tilgang til topografidata og får en bedre kjøreopplevelse, og systemet oppdateres automatisk uten behov for å dra til et verksted. 

Finn nærmeste forhandler

Lyst å spare mer?

Besøk din lokale Volvo Trucks-forhandler for å se nærmere på våre drivstoffbesparende funksjoner og tjenester.

Finn nærmeste forhandler