Video som forklarer fordelene med vogntogbrems

Vogntogbremsen

Når du svinger eller kjører nedover på glatte veier, kobles vogntogbremsen til Volvo FH inn for å hindre saksing. Den fungerer ved å pumpebremse tilhengeren slik at hele vogntoget holdes rett. Du kan velge å aktivere vogntogbremsen automatisk i farlige situasjoner når farten er under 50 km/t. Vogntogbremsen er tilgjengelig både for jevnlastbiler og trekkvogner.
Video som forklarer fordelene med adaptiv cruisekontroll og kollisjonsvarsler med full autobrems
Video som forklarer fordelene med kjørefeltassistent

Kjørefeltvarsler

En vanlig årsak til alvorlige ulykker er at kjøretøyer kommer ut av eget kjørefelt. Dette vil vi gjøre noe med. Kjørefeltassistenten holder øye med veimarkeringene via et kamera, og varsler deg dersom du skulle komme til å kjøre over dem.
Video som forklarer fordelene med sjåførvarselassistent

Sjåførvarselassistent

Sjåførvarselassistenten er et intelligent system som følger med på hvordan du kjører. Hvis du endrer adferd og viser tegn til tretthet, blir du varslet via et signal og en melding på displayet som ber deg ta en pause.
Video som forklarer fordelene med feltskifteassistent

Feltskiftevarsler

Når feltskiftevarsleren er aktivert, bruker den en radarsensor for å sjekke om det er trafikanter i blindsonen på passasjersiden. Hvis det ikke er trygt å skifte felt, varsles du av et lydsignal og et blinkende ikon ved siden av speilet på passasjersiden.
Video som forklarer fordelene med elektronisk stabilitetsprogram (ESP)

Elektronisk stabilitetskontroll

Volvos ESC (Electronic Stability Control) reduserer effektivt risikoen for skrens og velt. Programmet griper inn i farlige situasjoner ved å redusere motoreffekten og bruke bremser på hvert av lastebil- og tilhengerhjulene separat. ESC leveres nå til de fleste lastebilspesifikasjoner – både trekkvogner og jevnlastbiler.

Video som forklarer fordelene med nødbremselys

Nødbremselys

Hvis du bråbremser, blinker bremselysene raskt for å varsle bilene bak deg. Dette er en enkel måte å unngå livsfarlige påkjørsler bakfra på.
Volvo FH – aktiv sikkerhetspakke

Aktiv sikkerhetspakke

Forbedre sikkerheten enda mer med en pakke som inneholder:

  • Feltskifteassistent
  • Sjåførvarselassistent og
  • Adaptiv konstantfartholder med frontkollisjonsadvarsel
Finn nærmeste forhandler

Ser du etter en sikkerhetsoppgradering?

Besøk den lokale Volvo Trucks-forhandleren for å få en demonstrasjon av våre syv sjåførassistentsystemer.

Finn nærmeste forhandler