Med Volvo FH har du vært sikret lønnsomhet siden 1993. Det er bare begynnelsen.

Helt siden den ble lansert for 25 år siden, har Volvo FH satt nye standarder i lastebilbransjen – ikke minst når det kommer til produktivitet og lønnsomhet for virksomheten din. For å feire dette gir vi dere alle en gave – et løfte om at Volvo FH fortsetter å drive utviklingen fremover. Dette innebærer en enda mer enestående driftstid samt nye og banebrytende sikkerhetsideer og -løsninger som bidrar til at vi oppnår nullutslipp raskere.

En drøm for sjåfører.
Det kommer aldri til å endre seg.

Sjåførene er de virkelige heltene i lastebilbransjen. Og Volvo FH har alltid vært designet for å gi dem trygge, ergonomiske og komfortable arbeidsplasser. Vi vet at vi har forbedret sjåførenes hverdagsliv med innovasjonene våre – og det kommer enda flere. Og det er én ting som alltid vil være det samme – Volvo FH: en drøm for sjåfører.

En person som sveiser

Innsats for å sikre suksessen til Volvo FH

For 25 år siden rullet den første Volvo FH-lastebilen av produksjonslinjen på Tuve-fabrikken. Mange Volvo FH-lastebiler er bygget siden den gang, og mange flere vil det bli. Få et innblikk i fabrikkene og møt noen av medarbeiderne fra rundt om i verden som bidrar i FH-prosessen. Noen av dem jobbet til og med hos oss da det hele startet.
 

Se video (minidoku E04) >
 

Se tidligere episoder om historien om og utviklingen av Volvo FH – lastebilen som forandret bransjen.

Episode 3 – Volvo FH-løftet til kundene >

Episode 2 – Hvordan Volvo FH ble sjåførenes førstevalg >

Episode 1 – Historien om Volvo FH >

En kvinne i et fabrikkmiljø

Generasjoner møtes på motorfabrikken i Skövde

I 1993, da den første Volvo FH-lastebilen ble lansert, hadde Daniel allerede jobbet noen år ved samlebåndet i Skövde. Nesma var ikke engang født på den tiden. Nå er de kolleger som jobber målrettet hver dag for å levere selve kjernen i Volvo FH, nemlig motoren. 
 

Les mer > 
 

Her er flere flotte artikler om Volvo FH 25 år.

D12-motoren >

Sikkerhet som kostnadsbesparende tiltak >

Volvo FH – hele verdens lastebil >

25 år med innovasjon >

En gruppe mennesker sammen med en Volvo FH

25 hilsener fra ansatte fra rundt om i verden

Volvo FH har vært en del av Volvo Trucks-familien siden 1993. Og det er folkene våre som fortsetter å utvikle, designe og bygge Volvo FH. Uten dem hadde ikke superlastebilen eksistert slik vi kjenner den. Møt assisterende mekanisk ingeniør Shilpa fra India og andre stolte ansatte fra hele verden som på en eller annen måte jobber med Volvo FH – med lidenskap og iver som fellesnevnere.
 

Les mer >
 

Se mer av de flotte fotohistoriene om Volvo FH.

Se hvordan Volvo FH holder veien trygg > 

Se stedene der Volvo FH føler seg som hjemme > 

Se utviklingen av Volvo FH >

Flere Volvo FH-lastebiler på rad

Volvo FH settes på prøve med unormalt store laster

Mark Farrow startet MDF Transport sammen med faren sin. I dag driver Mark selskapet, som har base i Great Yarmouth i England. Flåten består bare av Volvo-lastebiler, noe Mark mener har bidratt sterkt til bedriftens suksess. Møt teamet i MDF Transport. 


Se video >
 

Se flere filmer om kunder som opplever at Volvo FH gjør en forskjell.

Å kjøre lastebil er en livsstil – sammen med Volvo FH >

En tradisjon skapes med litt hjelp fra Volvo FH >

En sjåfør i sin Volvo FH

Hvordan Volvo FH ble sjåførenes førstevalg

Volvo FH har vært sjåførenes førstevalg i 25 år. Det var også målet helt fra starten av. Ved alltid å ha sjåførenes perspektiv i fokus for hver eneste oppgradering har vi klart å skape en lastebil som er mye mer enn bare en arbeidsplass. Den er en livsstil.

Se E02 av minidokumentaren
Et eldre bilde fra fabrikken

Historien bak Volvo FH

Innovasjonen tar aldri slutt. I 1993 ble veiene endret for alltid med lanseringen av Volvo FH. 25 år senere sprenger Volvo FH fortsatt grenser i lastebilbransjen. Men bak suksessen lå det mye hardt arbeid og vanskelige beslutninger.

Se E01 av minidokumentaren
Volvo FH kjører over en bro. Foto.

25 måter Volvo FH holder veiene trygge

Sikkerhet har alltid vært en av kjerneverdiene hos Volvo Trucks. Ved å gå gjennom tøffe tester og løpende utvikling er Volvo FH stadig en av de sikreste lastebilene i verden. Se på disse 25 bildene for å finne ut mer om sikkerhetsfunksjonene til Volvo FH.

Les mer
Volvo FH i tørt landskap. Foto.

25 steder der Volvo FH føler seg som hjemme

Volvo FH fungerer best på ett bestemt sted: På jorden. I regn, vind, sol og tørke. På travle veier eller ute i ødemarken. Ta en titt på disse 25 stedene, og se hvordan Volvo FH takler utfordringene.

Les mer
Volvo FH i den røde lanseringsfargen

25 ganger Volvo FH forandret verden

Volvo FH var innovativ når vi lanserte den for 25 år siden, og den er like innovativ i dag. Ta en titt på disse bildene som viser 25 ganger Volvo FH ble videreutviklet.

Les mer
Et familiebilde av transportselskapet Nordspedition

En familietradisjon skapes – med litt hjelp fra Volvo FH

Nord i Tyskland har Nord-Spedition opplevd suksess med Volvo FH. Se hvordan transport har blitt en livsstil i denne familiebedriften.

Se filmen
Sjåfører elsker Volvo FH

Sjåfører elsker Volvo FH – og Volvo FH elsker sjåfører

Volvo Trucks bryr seg om sjåførene. Og sjåførene elsker Volvo FH. Se det utrolige bryllupet til den brasilianske sjåføren Guilherme.

Se filmen
Volvo FH 25-års jubileumsmodell i et landbruksområde

Volvo FH 25-års jubileumsmodell

Utforsk lastebilen
Finn nærmeste forhandler

Les alt om Volvo FH

Er du ute etter helheten eller de små detaljene som gjør Volvo FH til en helt enestående lastebil? Din lokale forhandler hjelper deg gjerne – og gir deg en god pris.

Finn nærmeste forhandler