Vi vet hva som skjer ute i felten. Vi vet at alvorlige ulykker skjer. Derfor utfører vi så mange tester i tillegg til de lovpålagte.

Carl Johan Almqvist

Trafikk- og produktsikkerhetssjef i Volvo Trucks

Interiør

Volvo FE – du sitter trygt

Du sitter trygt

I en Volvo FE er sjåføren godt beskyttet. Både setefestene og hele førerhusstrukturen er forsterket og har gjennomgått alle de omfattende testene som førerhusene våre utsettes for.

Volvo FE – alkolås

Alkolås

Send et tydelig signal om at alkohol og bilkjøring ikke hører sammen. Alkolåsen kan fabrikkmonteres, og den viser både sjåfører og transportkunder hvor viktig trafikksikkerhet er for deg.

Volvo FE – førerhus med lavt innsteg

Førerhus med lavt innsteg

I førerhuset med lavt innsteg er det ikke bare enklere å bevege seg inn og ut. Du får også mye bedre sikt langs førerhuset.

Volvo FE – integrert sikkerhetsbelte

Integrert sikkerhetsbelte

Rundt halvparten av alle dødsulykker i lastebiler kunne vært unngått ved bruk av sikkerhetsbelte – tenk på det neste gang du setter deg inn i lastebilen. I Volvo FE er sikkerhetsbeltene integrert i setene.

Eksteriør

Volvo FE – underkjøringshinder

Underkjøringshinder

Integrert foran, bak og på sidene, og beskytter andre trafikanter ved eventuelle sammenstøt. Systemet forhindrer at mindre kjøretøyer blir fastklemt under lastebilen.

Volvo FE – belysning

Belysning

Fronlyktenheten gir intelligent belysning i en kompakt pakke. Både posisjonslysene foran og kjørelysene er integrerte. Lastebilen er alltid synlig for andre trafikanter. 

Volvo FE – sikt i alle retninger

Sikt i alle retninger

Dette er helt nødvendig for å kjøre trygt i byområder. Volvo FE har den perfekte kombinasjonen av speil, en stor frontrute med lav nederste kant og ekstra vinduer i dørene. Dermed kan du se hva som foregår rundt lastebilen.

Volvo FE – aktive sikkerhetssystemer

Aktive sikkerhetssystemer

Lastebilen hjelper deg. Få en rask oversikt over Volvo Trucks' aktive sikkerhetssystemer i bruk. 

Volvo FE – om sikkerhet

Hva om?

Sjefen for trafikk- og produktsikkerhet avslører hemmeligheten bak våre aktive sikkerhetssystemer og hvordan de virker.

Finn nærmeste forhandler

Få en førstehånds opplevelse av sikkerheten

Oppsøk din lokale Volvo Trucks-forhandler for å oppleve de fantastiske sikkerhetsfunksjonene og få svar på alle spørsmål du måtte ha om sikkerhet. 

Finn nærmeste forhandler